Trafik polislerinin araçları 10 yaş altına çekiliyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 25 Mayıs 2009 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖTV indiriminden polis de faydalandı suçlu son model araçla takip edilecek

Otomobiller için üç ay süreyle geçerli olan vergi indirimi Emniyet'e de yaradı. Emniyet Genel Müdürlüğü, haziran ayı sonunda uygulamaya koyacağı "otoyol polisi" için 50 otomobil ve 25 motosikleti indirimli aldı. Emniyet şimdi 10 yaş üzerindeki bin 300 aracını daha değiştirmeyi hedefliyor.

Vergi indirimi sonlanmadan Emniyet, bin 100 araç alımı için planlama yaptı. Böylelikle trafik polislerinin araçları 10 yaş altına çekilmiş olacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü, otoyollardaki trafik güvenliği için "otoyol polisi"ni bir iki ay içinde hayata geçirmeyi planlıyor. 18 ildeki 2 bin 10 kilometrelik otoyolda her 40 kilometrede bir 'otoyol polisi' görev alacak. İstanbul, Sakarya, Düzce, Bolu, Ankara, İzmir, Aydın, Adana, Mersin, Gaziantep, Şanlıurfa, Osmaniye ve Bursa gibi otoyol güzergahındaki illerin trafik denetleme şube müdürlüklerinde 'Otoyol Polisi Büro Amirliği' kurulacak. Otoyollarda ekipler iki otomobil ve bir motosikletli polis şeklinde konuşlandırılacak. Polisler, ağırlıklı yapacakları hız denetimlerinin yanı sıra şerit ihlali gibi otoyolda kazaya neden olan sürücü hatalarını da mercek altına alacak. Hükümetin uygulamaya koyduğu vergi indirimi, polisin araç alımında önemli miktarda tasarruf etmesini sağladı.

Otoyol polisi için Renault Megane marka 50 araç satın alındı. Bin 300 cc'lik 25 motosiklet de önümüzdeki günlerde teslim alınacak. Emniyet Genel Müdürlüğü, otoyol polisi için aldığı Renault Megane marka araçların her birini yaklaşık 26 bin YTL'ye mal etti. Vergi indirimi için tanınan üç aylık süreyi iyi değerlendirmek isteyen Emniyet, trafikte 10 yaş üstü araçları değiştirmek için harekete geçti. 10 yaş üzerinde bin 300 aracın yerine yenilerinin alınması planlandı. Emniyet, ilk aşamada bin 100 araç almayı planladı. Araçlardan 130'u Renault Clio Symbol, diğerleri ise Renault Megane marka olacak. Emniyet Genel Müdürlüğü, bu araçların tamamını vergi indiriminin geçerli olduğu süre içinde almayı hedefliyor. Vergi indirimiyle birlikte Emniyet, araç alımından önemli oranda kâr sağlamış olacak.

Otoyol polisinin seçimi için de Emniyet Genel Müdürlüğü, özel bir eğitim programı uyguladı. A-1 ehliyeti olan, 30 yaşı aşmamış polisler seçildi. Özel eğitimden geçirilen otoyol polislerine, sürüş teknikleri, kaza inceleme gibi eğitimler verildi. Ekiplerin araçları da özel sistemlerle donatıldı. Hareket halinde bile hız ihlallerini belirlemek amacıyla özel radar cihazları, plaka okuma, aranan araçların tespiti ve kamera sistemleri araçlara monte edildi.

SEDAT GÜNEÇ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber