Üçüncü kasette Sincan kehaneti!

Haber Giriş : 26 Mayıs 2009 08:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayan Eruygur'dan Sincan kehaneti!

Emekli Orgeneral Şener Eruygur'un eşi Mukaddes Eruygur'a ait olduğu ileri sürülen 3. bir ses kaydı daha ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Gül'ün yargılanabileceği yönündeki hakim kararından önce konuştuğu anlaşılan ses 'Gül'ü bir mahkeme bitirir' diyor.

Ergenekon sanığı emekli Orgeneral Şener Eruygur'un eşi Mukaddes Eruygur'a ait olduğu ileri sürülen 3. bir ses kaydı internete düştü. Cumhurbaşkanı Gül'ün Köşk'ten indirilmesiyle ilgili konuşan ses, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Osman Kaçmaz'ın verdiği kararın habercisi gibi. Mukaddes Eruygur'a ait olduğu ileri sürülen ses, Gül kararından önce kaydedildiği anlaşılan kayıtta, ?Bir mahkeme Gül'ü bitirir' diyor. Ses, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer hakkında da şok açıklamalar yapıyor:

KANADOĞLU'NU SEVER

?(Sabih) Kanadoğlu, (Yargıtay Onursal Başkanı, 367 kararının mimarı) Vural Savaş (Emekli Yargıtay Savcısı) parti kapanır diyor. Ne yapabilirler ki diyor. Ne yapabilir ki diyor. Şener çok saygı duyuyor onlara, onlar da Şener'e çok saygı duyuyor, çünkü Şener'in ne yaptığını onlar çok daha iyi biliyorlar, takdir ediyorlar.?

MAHKEME BİTİRİR

?Kozlar Genelkurmay Başkanı'nın elindedir. O isterse bitirir. Bir mahkemeye verir yani Genelkurmay Başkanı'nın elinde çok şey var. Asker deyince, Abdullah Gül bile indirilebilir dendi. Onun için çok şey olmamız lazım, sakin, sağduyulu. Ama öyle bir şey de olursa hepsi bu kadar ne diyeyim. Gözdağı bunlar, onlar kilit insanlar. Gözdağı.?

SEZER KORKTU PARA VERMEDİ

?ADD'nin telefonu bile kapalıydı, (Şener Eruygur) devraldığında. Şener nüfuzundan dolayı, o kadar çok para yardımı alıyor ki. 50 milyar verdi, iki tane elli milyar verdi, üçüncüsünde korktu veremedi AK Parti'den. Şener'i de çok seviyor adam ama o korktu, o mitingde veremedi parayı. Cumhurbaşkanı (Ahmet Necdet Sezer) korkar mı? Büyük hata yaptı. Para lazım, ses düzeni kurulacak, bilmem ne olacak. Size para lazımdır hemen onu hızlandıralım demiş, ondan sonra veremeyeceğim diye haber geldi.?

EKSİK PARA REKTÖRDEN

?Bursa (Uludağ Üniversitesi) rektörü (Prof. Mustafa Yurtkuran) var, üniversitede; o ADD'nin şeyi. Şener'in yardımcı şeyinde, pozisyonunda. Onun da çevresi geniş orada. Zengin bir işadamı yüz milyarı gönderdi öyle yapıldı. Yüz milyar hemen tringg. Yoksa Ordu Yardımlaşma'dan (OYAK) para çekecekti. ?

İLHAN SELÇUK ÜYE YAPTI

?Şener ile Aytaç Paşa (Yalman, Kara Kuvvetleri eski Komutanı) emekli olduğunda, İlhan Selçuk'u ziyarete gittiler. O da derneğe üye etmiş orada onları, kıramamış. Adam öyle bir itibar göstermiş ki, bütün yazarları toplamış. O da adam tek başına değil, bütün yazarları toplamış, Şener'in de hoşuna gitmiş. Bütün insanlar işini gücünü bırakıp, gelip Şener'e hoş geldin demişler. Güzel şeyler bunlar. ?

TEKLİF ÖNCE ŞENER'E GELDİ

?Teklifler geldi. Ondan (Yaşar Büyükanıt) önce geldi teklifler. Şener dedi ki; görevimi yapıyorum, ben susamam dedi. Ya bu koltuğumu terk edeceğim veya görevimi yapacağım. Benim makamda gözüm yok dedi. Bakanlar orda gitsin sorsun. Zaten şeyde birinci sırada, kim, iki kişi terfi ettiler. Birincisi Yaşar Paşa, ikincisi Şener. Allah korusun Yaşar Paşa'ya bir şey olsaydı, yani zaten böyle. Her sene böyledir. Sadece kara kuvvetleri komutanı olursun tek adaysındır. Genelkurmay Başkanlığı'na. Ama orgeneralliğe terfi ederken sıra önemlidir.?

Fikir de itiraz da yargıtay çevresinden

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, emekli Yargıtay Üyesi Cahit Nalbantoğlu'nun başvurusu üzerine Cumhurbaşkanı Gül hakkında 'kayıp trilyon' davasıyla ilgili takipsizlik kararını iptal etti. Gül'ün yargıla-nabileceğini ilk kez '367'nin mucidi Yargıtay Onursal Başkanı Sabih Kanadoğlu bir makalesinde yazdı.

Şener, Saylan'ın elini bile sıkmadı

Mukaddes Eruygur'a ait olduğu ileri sürülen ses, Ergenekon kapsamında evi arandığında ADD mitinglerinde darbe karşıtı konuşma yapıp yamadığı tartışılan Türkan Saylan'la ilgili de değerlendirmelerde bulunuyor. Kayıttaki ses, ÇYDD Başkanı Saylan için şunları söylüyor: 'Çok tutulan biri değil. Frekans tutmuyor. O mitinglerde falan istemedi onu. Hiç yanaşmadık bile. Hatta karşılıklı durdular birbirlerinin elini bile sıkmadı Şener.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber