Kene öldürücü ilaçlar bin 200 köyde ücretsiz dağıtıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2009 19:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mustafa Altıntaş

ANKARA- Sağlık Bakanlığı, son günlerde artan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı kene öldürücü ilaçların bin 200 köyde dağıtıldığını açıkladı.

Bakanlık, bu yıl 6 kişinin ölümüne neden olan hastalığa karşı, günlük kene kontrollerinin yapılmasını ve temastan kaçınılmasını tavsiye etti.

Kenenin neden olduğu KKKA hastalığından ölümlerin artması üzerine Sağlık Bakanlığı, bazı haberlerin başka kaynaklardan alındığını ve spekülatif olduğunu belirtti.

Hastalıkla ilgili gelişmelerin sık sık basınla paylaşıldığını aktaran Bakanlık, doğru bilgilendirmenin büyük önem arz ettiğini kaydetti. KKKA'dan 2009 Ocak-Mayıs ayları arasında 87 vaka ve 6 ölüm gerçekleştiğini açıklayan Sağlık Bakanlığı, son günlerdeki gelişmeler ve alınan tedbirlerle ilgili şu bilgileri verdi: "Geçen yıl aynı dönemde 328 vaka ve 17 ölüm gerçekleşmiştir. Hastalığın görüldüğü bin 200 köyde elbiselere emdirilmek suretiyle kullanılan kene öldürücü ilaçların ücretsiz dağıtımı yapılmaktadır. Bu köylerde yaşayan vatandaşlarımıza Şubat 2009'dan itibaren bilgilendirme çalışmaları sürdürülmektedir. Kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımızın kene temasını önlemeye yönelik kişisel tedbirleri almaları, günlük kene kontrollerinin yapılması büyük önem arz etmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber