Türkiye'nin 'sağlıklı su' haritası çıkarılıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2009 12:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

- Sağlık Bakanlığı il, ilçe ve beldelerdeki içme sularının belirlenen standartlara uygun olup olmadığını belirlemek üzere Türkiye'nin sağlıklı su haritasını çıkarıyor.

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Turan Buzgan, il sağlık ve hıfzıssıhha müdürlükleri tarafından il, ilçe ve beldelerdeki içme sularının analiz edildiğini bildirdi.

Çalışma kapsamında, alınan su numunelerinin kimyasal ve mikrobiyolojik açıdan temiz olup olmadığına ve yeterli klorlama yapılıp yapılmadığına bakıldığını anlatan Buzgan, bu sayede riskli içme suyuna sahip yerleşim birimlerinin belirleneceğini belirtti. Son zamanlarda Aksaray ve Erbaa'da yaşanan ve içme sularındaki kirlenmeden kaynaklanan salgınların bir daha tekrarlanmaması için yerel yönetimlerin sağlıklı içme suyu temini konusunda çok dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Buzgan, 2 ay içinde tamamlayarak kamuoyuna açıklamayı planladıkları çalışmayı şöyle özetledi:

"Çalışmamızın sonuçlarını kamuoyuna duyurmak için bakanlığımızın internet sitesinde yayınlayacağız. Böylece hem vatandaşlarımız, hem de belediyeler içme sularının sağlıklı olup olmadığını buradan görebilecek. Gerekli önlemleri almayan belediyeleri ayrıca da uyaracağız. Hiç bir parti ayrımı yapmadan sağlıklı su temin etmeyen belediyeleri açıklayacağız. Uyarılarımızı dikkate alanları da çalışmamızı güncelleyerek yayınlayacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber