Özel yabancı liselere giriş sınavında 1 soru hatalı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 01 Haziran 2009 07:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özel Yabancı Ortaöğretim Okullarına Giriş Sınavı dün yapıldı. Amerikan Robert, Üsküdar Amerikan, Fransız okulları gibi gözde liselere girmek için 18 bin 500 öğrenci yarıştı. Sınava giren öğrencilerin yüzde 9'u, toplam kontenjanı 1667 olan özel yabancı ortaöğretim okullarında öğrenim görme hakkı kazanacak.

Uzmanlar sınavda çıkan bir matematik sorusunun hatalı olduğunu belirtti.

Sınav sonuçları 25 Haziran'da ?www.meb.gov.tr? internet adresinden ilan edilecek. Ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecek. Öğrenci ve velilerin ?www.yabanciokullarsinavi.org? adresinde yer alan özel yabancı okullara giriş sınavı başvuru kılavuzundaki bilgileri takip etmeleri ve kayıt takvimine uymaları gerekiyor.

Sınav sorularını değerlendiren Uğur Dershanesi uzmanları, matematikte bir sorunun hatalı olduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı:

?Seçenekte hata var'

?A kitapçığı matematik 18'inci soruda, ?Bir otoparka girişte yapılmış olan bir rampanın yüksekliği 6 m. uzunluğu ise 10 m.'dir. Bu rampanın eğimi kaçtır?' deniliyor. Sorunun verildiği şekilde ?eğim negatif' olmakla beraber seçeneklerde negatif sonuç yoktur. MEB kitaplarında ?eğim negatif ise sonuç negatif olur' denilmektedir. Dolayısıyla soru seçenek açısından hatalıdır.? Uğur Dershanesi uzmanları soruların genel anlamda müfredata uygun olduğunu, soruların tarzının OKS (Ortaöğretim Kurumları Sınavı) ile bire bir örtüştüğünü, SBS (Seviye Belirleme Sınavı) soruları tarzında olmadığını belirtti.

Öğrenci seçecek okullar

- Sınavla öğrenci alacak özel yabancı ortaöğretim kurumları şunlar: - Alman Lisesi n Amerikan Robert Lisesi - Galileo Galilei İtalyan Lisesi - İstanbul Saint-Joseph Fransız Lisesi - İtalyan Lisesi -İzmir Amerikan Koleji - İzmir Saint-Joseph Fransız Lisesi -Notre Dame de Sion Fransız Lisesi - Saint-Benoit Fransız Lisesi - Saint-Michel Fransız Lisesi - Sainte-Pulcherie Fransız Lisesi - Sankt Georg Avusturya Lisesi ve Sankt Georg Avusturya Ticaret Lisesi -Tarsus Amerikan Koleji - Üsküdar Amerikan Lisesi

Kayıt takvimi

Okul tercihinin yapılması veya değiştirilmesi:

26 Haziran- 15 Temmuz

Asil ve yedek listelerin ilanı: 24 Temmuz

Asil liste kayıtları: 3- 5 Ağustos

Yedek liste ön kayıt: 6-7 Ağustos

Yedek liste kayıt: 10 Ağustos

Ön kayıt dönemi:

12-20 Ağustos

Son kayıt dönemi:

24 Ağustos

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber