Revizyon telaşı

Haber Giriş : 30 Aralık 2004 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdoğan'ın Gül'le önceki gece uzun süre çalışması, 'Kabinede revizyon mu var?' heyecanına yol açtı. Bakanların, Gül'ü arayarak nabız yokladığı belirtildi

Başbakan Erdoğan, parti yönetimi ve Bakanlar Kurulu'nda değişikliğe gitmeyi planladığı belirtiliyor. Abdullah Gül ile önceki gece uzun süren bir çalışma yapan Erdoğan'ın, kabine revizyonu sorularına, "Değişiklik yok" yanıtı vermemesi ve "Çalışıyoruz" demekle yetinmesi, Gül'ün başkanlığında kurulan 58. Hükümet'le bakan olan bazı isimlerin değiştirileceği yorumlarını güçlendirdi. Erdoğan'ın AB ile müzakerelerin başlayacağı 3 Ekim 2005 öncesinde, "taze kuvvetle" yola devam etmek istediği belirtildi.

Kimler gidiyor?
Kulislerde beş bakanın değiştirilebileceği konuşulurken, Erdoğan'ın "Yorulanlar var" diyerek işaret ettiği bazı isimler ilk sırada sayılıyor. Bakanların, Gül'ü arayarak nabız yokladığı belirtildi.

Kulislerde; Zeki Ergezen (Bayındırlık ve İskan), Sami Güçlü (Tarım ve Köyişleri), Güldal Akşit (Devlet) ve Erkan Mumcu'nun (Kültür ve Turizm) yeni kabinede yer bulamayabilecekleri öne sürülüyor. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün de sağlık sorunları nedeniyle yeni kabinede görev almak istemediği dile getiriliyor.
İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun Başbakan Yardımcılığı'na, Devlet Bakanı Beşir Atalay ile Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu'nun da başka bakanlıklara kaydırılabilecekleri ifade ediliyor. AKP Genel Sekreteri İdris Naim Şahin, Genel Başkan yardımcıları Nazım Ekren, Akif Gülle, Hayati Yazıcı ve Adana Milletvekili Ömer Çelik'in de ismi yeni kabine için geçiyor.

Toplantıda milletvekillerine "yolsuzluk" uyarısında da bulunan Erdoğan, tüm bilgi, belge ve duyumların zaman kaybetmeden kendisine ulaştırılmasını istedi. Erdoğan milletvekillerine, "Daha önceki iktidarlar yolsuzluk nedeniyle gitti. Dikkatli olmalıyız" diye seslendi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber