Tüm organların anjiyosu yapılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2009 22:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde 100'e yakın hastalığın tanı ve tedavisinde kullanılan 1.5 milyon TL'lik üç boyutlu Dijital Anjiografi cihazı hizmete girdi.

Cihazın hizmete girmesi dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Isparta Valisi Ali Haydar Öner, SDÜ ile gurur duyduklarını söyledi. Hastanenin bugüne kadar önemli çalışmalara imza attığını belirten Vali Öner, ?Bu cihazın alınması, ülkemiz adına çok önemli bir kazanımdır. Isparta sağlıkta ne kadar iyi olduğunu bir kez daha gösterdi? dedi.

Annesini, ameliyat sonrası yanlış tedavi sonucu kaybettiğini anlatan Vali Öner, artık doktorların daha dikkatli ve daha duyarlı olduklarını vurguladı.

Isparta'daki sağlık hizmetinin bir çok ili geride bıraktığını ifade eden Vali Öner, ?Çok şükür, ciddi bir sorun yaşamıyoruz. SDÜ ve devlet hastaneleri, çeşitli sağlık kuruluşlarımız, dünyanın her yerinden gelen hastayı kabul etme ve onlara tedavi sunma imkanına sahipler? diye konuştu.

Girişimsel Radyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mert Köroğlu da cihazın bölgede tek olduğunu belirtti. Girişimsel radyolojide ameliyatlardan farklı, büyük kesiler yerine iğne deliği küçüklüğündeki yollarla vücuda girilerek tanı ve tedavi işlemleri yapıldığını vurgulayan Köroğlu, bunun için anjiyografi, bilgisayarlı tomografi ve ultrasonografi gibi görüntüleme yöntemlerinin kullanıldığını ve böylece körlemesine yapılan girişimlerin yol açabileceği sorunların ortadan kalktığını belirtti. Köroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

?Ağrısız ve riskleri oldukça az olan bu yöntemlerle, hastaların yaşam kalitesi artıyor ve hastanede kalış süresi kısalıyor. İşlemlerin büyük çoğunluğunda genel anestezi gerekmiyor. Hastalar hastaneye yatırılıp işlem sonrası aynı gün ya da bir gün sonra taburcu ediliyor. Hastaları tedavi edici işlemlerde çoğunlukla yüksek teknoloji içeren cihazlar kullanılıyor. Bu malzemeler her işlem ve amaç için özel olarak tasarlanıp üretiliyor.?

SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi bünyesinde tanı ve tedavi amacıyla birçok Girişimsel Radyolojik işlem uyguladıklarını belirten Doç. Dr. Köroğlu, yeni hizmete giren üç boyutlu Dijital Anjiografi cihazıyla (DSA), daha önceden teknik yetersizlik nedeniyle gerçekleştirilemeyen tanısal ve tedavi edici bir çok işlemin dünya standartlarında, güvenilir ve etkili olarak yapılacağını söyledi.

Yeni cihazın yaklaşık 100 hastalığın tanısında etkin rol oynayacağını vurgulayan Köroğlu, ?Özellikle damar hastalıklarının tanı ve tedavisinde dünyadaki en ileri teknoloji olan bu cihazla, hastalara dünya standartlarında yeni tedavilerin sunulacağını açıkça belirtebiliriz. 3 boyutlu Dijital Anjiografi cihazıyla sadece kalbin değil, beyin, böbrekler, bacaklar ve kol gibi organların da anjiyosu yapılabilmekte? diye konuştu.

SDÜ'nün sadece Isparta'ya değil, bölgeye hitap ettiğini dile getiren Doç. Dr. Köroğlu, hastaların il dışında şifa aramasına gerek kalmadığını, istedikleri bölümde gerekli tetkik ve tedavilerinin yapılabildiğini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber