Uğur Dündar'ın seyahat bilgilerini sorgulayan polislere soruşturma

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Haziran 2009 16:57, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Talat Atilla'nın Güneş Gazetesi'ndeki yazısı?

Köksal: Uğur Dündar olayını çözeceğiz!

Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ile makamında sohbet ettik. Köksal, son dönemin gündem konuları; Münevver Karabulut cinayeti, Uğur Dündar'ın eşinin seyahat bilgilerinin basına sızdırılması, telefon dinlemeleri ve asayiş olaylarına kadar birçok konuda görüş açıkladı. Emniyet Genel Müdürü Köksal ile yaptığımız sohbetin bazı satırbaşları şöyle;

Münevver Karabulut'un katilleri mutlaka bulunacak. Türkiye ve ailesi rahat olsun. Bu konuda ciddi ilerlemeler var? Çözüme az kaldı?

Telefon dinlemeleri konusunda kamuoyundaki hassasiyeti anlıyoruz ama emniyet teşkilatının gazeteciler dâhil hiç kimseye kanunsuz bir uygulaması yok?

Uğur Dündar'ın eşinin seyahat bilgilerinin dışarıya sızdırılması kabul edilemez. Konuyla ilgili Sayın Bakanımızın onayı ile mülkiye ve Polis Başmüfettişi arkadaşlarımızı görevlendirdik. Sayın Dündar'ın bilgilerine ulaşmak isteyen görevlilere, ?Neden bu bilgilere ulaşmak istediniz? Bu bilgiler sizin için neden gerekliydi?? gibi kapsayıcı sorular ve araştırmalarla irdeleyerek kesin olarak çözeceğiz.

1 Nisan tarihinde yürürlüğe giren sürücülerin trafik kazası tespit tutanağında şu ana kadar 780 bin civarında karşılıklı anlaşma tutanağı tutuldu. Bu uygulamaya 1 Nisan'da başladığımız için bazı çevreler bizi ?1 Nisan şakası? şeklinde eleştirmişlerdi ama geldiğimiz sonuç olağanüstü başarı?

Emniyet teşkilatımızın morali her zamankinden daha fazla... Teşkilatımızın çalışma şartlarını daha iyi yapmak için ciddi çalışmalarımız var?

Polis, mazlumun ?sığınma evi?dir. Suçluları yakalamada Almanya ve Kanada'nın önündeyiz. Asayiş olaylarının yüzde 66'sını çözdük?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber