Yutta hava tahmini

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 04 Haziran 2009 09:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye'nin batısında sıcaklık bugün 5-6 derece birden düştü, sağanak yağmur etkili oluyor. Yarın yağış iç kesimlere ilerleyecek. Türkiye'de hafta sonu açık gökyüzü ve yüksek sıcaklık bekleniyor.

- Türkiye'nin beş büyük kent merkezinin hava koşulları şöyle: İstanbul bugün yağmurlu ve serin. Ankara sıcak ama bulutlanıyor, bu akşam saatlerinden itibaren yağmur da başlayacak. İzmir yağmurlu, yağışla düşen sıcaklık yarından itibaren gün gün artacak, Bursa'da yağmur bu akşam daha kuvvetli, Adana'ya sert lodos yarın yağmur getirecek, bugün ise hava nemli ve bunaltıcı.

Marmara'da gece Trakya'da başlayan yağmur, bugün Çanakkale, Balıkesir çevresinde kuvvetli yağıyor, metrekaraye 50 kg yağmur düşebilir. Sakarya, Bilecik arasında yağmur gündüz hafif, akşama doğru kuvvetlenecek. Bugün Balıkesir ve Çanakkale 19 derece

İç Anadolu'nun batısı yaklaşan yağışla bulutlanıyor, akşam Eskişehir'de yağmur başlayacak, yarın tüm bölge sağanak yağmurlu ve serin. Dikkat; Bugün Sivas, Kayseri, Niğde boyunca lodos kuvvetli esiyor.

Ege kıyılarında gece başlayan yağmur, devam ediyor, iç kesimler de bulutlandı, akşam Kütahya ve Afyon'da yağmur kuvvetlenecek. Bölgede yağışlar gökgürültülü ve şiddetli yağabilir. Sıcaklık bugün en fazla 25 derece.

Güneyde sertleşen lodos havayı nemli ve daha bunaltıcı kılıyor, hissedilen sıcaklık 35-37 derece. Gaziantep, Urfa ve Diyarbakır'da bugün artacak çöl tozları, puslu ve bulutlu bir hava yartabilir. Toz bulutu 3 gün kalacak.

Doğu Anadolu'da bugün lodos sert ve yaşamı aksatabilir, Kars ve Ardahan dışında yağmur beklenmiyor. Erzurum 25, Malatya 34 derece.

Karadeniz'de hava ara ara güneşli, Zonguldak, Bolu, Kastamonu arasında yağmur da olacak, yarın Batı Karadeniz'de yağışlar kuvvetleniyor ve hava serinliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber