TOKİ, sosyal konutları satışa çıkardı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 04 Haziran 2009 12:53, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

ERZİNCAN'da, Belediye'nin ?Kentsel Dönüşüm Projesi' kapsamında gecekondu bölgesinde gerçekleştirdiği istimlak sonrasında 156 aile, 2005 yılında TOKİ'nin Mengüceli Mahallesi'ndek yaptığı konutlara yerleştirildi.

Geçici konut statüsündeki evlerde 10 yıl süreyle oturmaları için sözleşme imzalayan hak sahipleri, TOKİ'nin konutları peşinat karşılığında satışa çıkarmasıyla şaşkına döndü.

Belediye'nin Çarşı Mahallesi'ndeki gecekondu bölgesinde gerçekleştirdiği istimlak sonrasında 156 aile, yaklaşık 4 yıl önce TOKİ'nin yaptığı konutlara yerleştirildi. O dönemde geçici konut statüsündeki evlerde 10 yıl süreyle oturmaları için belediye ile sözleşme imzalayan hak sahipleri, TOKİ'nin konutları peşinat karşılığında satışa çıkarmasıyla şaşkına döndü. Şimdiye kadar 62 metrekarelik konutların bakım ve onarım masrafları dışında hiçbir ücret ödemeden oturanlar, TOKİ'nin istediği 2 bin TL'lik peşinatı ödeyemeyeceklerini söylediler. 24 ile 36 bin TL arasında değişen fiyatlarla 180 ay taksitle satışa çıkarılan evleri satın alamayacaklarını belirten aililer, ?Belediye ile sözleşme imzalamıştık. Ancak konutlar bir süre önce ?sosyal konut' statüsüne alındığı için 100 TL taksit ödememiz gerektiği söylendi. Şimdi de evlerimizi bize satmaya çalışıyorlar. Hepimiz fakir aileleriz bu kadar peşinatı ödememiz mümkün değil. Yarın bize ?Satın almıyorsanız çıkın' dediklerinde biz ne yapacağız? diye konuştu.

Hak sahiplerinin geçen zaman içinde tapu sahibi olmaları için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Belediye Başkanı AKP'li Yüksel Çakır, TOKİ ile görüşmelerin devam ettiğini bildirdi. TOKİ'nin evlerde oturanların listesini istediğini anlatan Başkan Çakır, ?TOKİ karar aldı ve fiyat analizi yaparak bir maliyet çıkardı. Maliyet fiyatlarının da altında sayılacak bu rakamlar üzerinden tapu sahibi olmalarını sağladık. Belediye bu konuda hiçbir yetkiye sahip değil. Ancak vatandaşların sorunu bizim sorunumuz. Hak sahiplerinin tapularını elde etmeleri için elimizden geleni yapıyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber