Validen, emniyet müdürüne soruşturma

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 04 Haziran 2009 15:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

TEKİRDAĞ Valisi Aydın Nezih Doğan, Malkara İlçe Emniyet Müdürlüğü personeline yaptırılan atış taliminde, yeterli güvenlik önlemi almadığı gerekçesiyle Emniyet Müdürü Özcan Atılgan hakkında soruşturma başlattı.

Malkara İlçe Emniyet Müdürlüğü, polis merkezinin yakınında bulunan boş bir arazide personeline 15 gün önce silahla atış talimi yaptırdı. Atış talimini ise yerel bir gazete haber yaptı. Haberi gören Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, muhabirin çektiği fotoğrafın açısına bakarak Malkara İlçe Emniyet Müdürü Özcan Atılgan hakkında, ?atış taliminde tedbir almadığı' gerekçesiyle soruşturma başlattı.

Atış taliminin gelişi güzel yapılamayacağını belirten Vali Doğan şöyle dedi:

?Atış esnasında bir takım tedbirlerin yanı sıra, çevresine şerit çekilmesi ve olay yerine ambulansın çağrılması gerekli. Gazetecinin fotoğrafı çekiş açısı yanlış. Kurşunun sekmesi halinde çevredekiler zarar görebilir. Bu nedenle Emniyet Müdürü hakkında soruşturma başlattım.?

Bu gelişme üzerine haberi yapan muhabirin ateş edildiği sırada olay yerinde olmadığı, olayı haberleştirmek için polisleri atış talimleri başlamadan önce ateş eder pozisyonda fotoğrafladığı öne sürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber