İşçiler Kadıköy Belediyesi'ni bastı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2009 16:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kadıköy Belediyesi'nde çalışırken yeni kurulan Ataşehir İlçesi'nde görevlendirilen 185 işçi, Kadıköy Belediyesi'nden alacaklarını tahsil edemedikleri gerekçesiyle belediye başkanlık binasını basarak bir süre oturma eylemi yaptı. Polisin müdahale etmediği baskın sırasında binanın giriş kapısındaki bazı camlar kırıldı.

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ile görüşmek isteyen işçiler ile belediye görevlileri arasında gerginlik yaşandı. Güvenlik görevlilerinin müdahalesine başkanlık odasının da bulunduğu bölümün merdivenlerine kadar giren işçiler oturarak protestoda bulundu. Polisin geniş güvenlik önlemleri altında yapılan eylem sırasında Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk aleyhine sloganlar atıldı. Uzun süre oturdukları yerden kalkmak istemeyen işçiler, belediyeden kendilerine tatmin edici bir açıklama yapılmadıkça eyleme son vermeyeceklerini söylediler. Maaş farkları, ikramiyeler, eğitim yardımı gibi sosyal haklarının ödenmediğini belirten işçiler yaklaşık yedişer bin lira alacaklarının olduğunu iddia ettiler.

Gerginliğin artması üzerine gazetecilere açıklama yapan Belediye Başkanı Selami Öztürk,"Toplu iş sözleşmelerinden dolayı birikmiş alacakları var. Bu dönem dönem ödeniyordu. İşçilerimizin belli bir kısmı Ataşehir'e gitti. Burada eylem yapanlardan hiçbiri belediyemiz işçisi değil. Ataşehir ödeyecektir onu. Biz her ay 20 yıldır maaşlarını zamanında ödüyoruz. İnsanlar çalıştıkları yeri korumaları gerekiyor. Türkiye kriz yaşıyor bunu anlamak lazım. Sendikanın bu tavrı bize karşı buna dair bir açıklama yapmaya gerek yok." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber