Memur-Sen: Pakete 'kriz çeki' girmeliydi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2009 17:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu, yeni teşvik ve istihdam paketinin üretim ile işsizliği çözme adına olumlu düzenlemeler içerdiğini söyledi. Gündoğdu, piyasaların canlandırılmasının olmazsa olmaz şartı olan harcama ayağı yönüyle eksik olduğunu belirterek, vatandaşlara kriz çeki verilmesini istedi.

Ekonomik krizin alım gücünü azalttığını dile getiren Gündoğdu, açıklanan paketin kamu çalışanları, dar ve sabit gelirlileri içermediğini aktardı. Krizden çıkış için tüketicileri harcama yapmaya teşvik edecek gelir kalemleri gerektiğini belirten Gündoğdu, "Bunu sağlamanın en kolay yöntemi ise "Kriz Çeki" uygulamasıdır. Açıklanan teşvik ve istihdam paketi, "Kriz Çeki" önerimizin ivedilikle hayata geçirilmesini gerektiren tespitler ve teşvikler içermektedir." dedi.

Verilen teşviklerle üretimin artacağını vurgulayan Gündoğdu, "Üretilen malın tüketimi için memurlar, emekliler, işçiler ve asgari ücretliler başta olmak üzere tüm dar ve sabit gelirli kesimlere açıklanan teşvik paketinin süresiyle paralel olacak şekilde yılda iki kez olmak üzere en az asgari ücret tutarında ödeme yapılmalıdır. Bu uygulama piyasaların hareketlenmesine ve üretim dişlilerinin dönmesinin süreklilik kazanmasına yardımcı olacaktır. Hükümet, üretimi artırıcı önlemler alırken, asla talep artırıcı tedbirleri unutmamalıdır." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber