MEB'den norm kadro açıklaması

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Haziran 2009 09:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Bakanlıktan Norm Kadro açıklaması

Halk eğitim merkezleri ve bilim sanat merkezlerinin ilsis içerisindeki Norm Modülü Kurum Bilgileri ekranında yönetici bilgi başlıklarına norm fazlası duruma düşen müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarının haklarının görevlerinden ayrılıncaya kadar korunması amacıyla aşağıdaki yazı yetkililere gönderildi.

T.C.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

Personel Genel Müdürlüğü

Sayı:B.08-0PGM.0.23 02.01

Konu: Norm Kadro

HALK EĞİTİM MERKEZİ VE BİLİM SANAT MERKEZİ

MÜDÜRLÜKLERDİN DİKKATİNE

İlgi: a) Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kuramların Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelik.

b) 02/01/2009 tarih ve B 08.0.ÖRG.0.2001.02-274/13 sayılı Makam Onayı.

c) 03/03/2009 tarih ve B.0S.0.ÇYG.0.15.01,01/900(200)1124 Sayılı Makam Onayı.

Ülkemizde yerleşim birimlerinde nüfus ve iş yükü yoğunluğu ayrı ayrı olmasına rağmen mevcut halk eğitim merkezlerinin tamamında aynı sayıda müdür yardımcısı kadrosu bulunmaktadır. Bu husus verimliliği düşürmekte ve insan kayaklarının en iyi şekilde değerlendirilmesini engelleyerek israfa sebep olmaktadır. Bu sebeple, halk eğitim merkezlerinin yönetici ve alanlar bazı Öğretmen norm kadrolarının yeniden belirlenmesine İhtiyaç duyulmuştur.

ilgi (a) Yönetmeliğin 15/g 2 inci maddesi de dikkate alınarak İlgi (c) Makam Onayı doğrultusunda halk eğitim merkezlerinin yönetici norm kadrolarının belirlenmesinde bir kriter oluşturulmuş bu kriter doğrultusunda yönetici norm kadrolarının belirleme işlemleri yapılmış, alanlara göre öğretmen norm kadro belirlemesi ise halk eğitim merkezlerinde mevcut çalışan Öğretmenler ile halk eğitim merkezlerinin mevcuda ilave ihtiyaç duyduğu alanlara göre yeniden norm kadroları belirlenmiştir. Ayrıca, ilgi (b) Makam Onayı doğrultusunda belirlenen kriterler doğrultusunda bilim sanat merkezlerinin de yönetici norm kadro sayıları yeniden belirlenmiştir.

Yeni belirlemeye göre halk eğitim merkezleri ve bilim sanat merkezlerinin ilsis içerisindeki Norm Modülü Kurum Bilgileri ekranında yönetici bilgi başlıklarına norm fazlası duruma düşen müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarının haklarının görevlerinden ayrılıncaya kadar korunması amacıyla herhangi bir aksaklığa sebebiyet vermemek için ek bir sütun ilave edilmiştir, Yeni belirlemeye göre yönetici norm kadro fazlası durumunda çalışanların görevlerinden ayrılmaları halinde yerlerine kesinlikle atama yapılmaması gerekmektedir.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Hikmet ORMAN

Bakan a.

Genel Müdür Yardımcısı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber