Hastalık belirtilerine dikkat ederken, hastalık hastası olmayın

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2009 20:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Elleriniz titriyor, kalp atışlarınız hızlanıyor, kilo kaybı ve sinirlilik de yaşıyorsanız bu bir hastalık belirtisi olabilir. Uzmanlar, hastalık belirtilerinin dikkate alınmasını istiyor.

'Hastalık' kelimesinin kişiyi korkutmaması gerektiğini belirten Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Ahsen, belirtiler sayesinde, ileride başa büyük dert olacak bir sorun hakkında önceden fikir sahibi olunabileceğine dikkat çekti.

Erken teşhisin önemine vurgu yapan Asen, "Vücudumuz, bize, zaman zaman bir takım sinyaller gönderiyor. Bu sinyaller de çoğunlukla bir hastalığın belirtisi. Ancak, bizim onları ne kadar dikkate aldığımız ise tartışılır bir konu. Bütün uzmanlar vücudumuzu dinlememiz gerektiğini söylüyor. Çünkü her organımızın bir dili var ve sorunlarını kendi dillerine göre ortaya koyuyorlar." dedi.

Vücudu dinlerken, 'hastalık hastası' bir insana dönüşmemek gerektiğine dikkat çeken Asen, "Kendinizi sürekli halsiz mi hissediyorsunuz? Çabuk mu yoruluyorsunuz? Cildiniz soluk mu? Şikayetiniz demir eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir. Halsizlik, soluk cilt, yorgunluk hissi, üşüme, dilde yanma, kırılgan tırnaklar, nefes darlığı, psikolojik sorunlar, dikkatsizlik, algılama duyusunun azalması ve baş ağrıları yaşıyorsanız doktora başvurmanız gerekir. Vücut size zaman zaman sinyal verebilir, sinyalleri dikkate alın, erken teşhis hastalık tedavisinde çok önemlidir." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber