Şehit Uzman Çavuş ve Şehit polis gözyaşları içerisinde uğurlandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2009 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Mete Han'ın cenazesi, Manisa'nın Soma ilçesinde toprağa verildi.

Hakkari'den Van'a helikopterle, buradan da Akhisar'daki askeri havaalanına uçakla getirilen Şehit Uzman Çavuş Han'ın cenazesi, daha sonra karayoluyla memleketi Soma'ya gönderildi.

Soma girişinde çok sayıda vatandaş tarafından karşılanan şehidin cenazesi, ilk olarak Kemal Balıkesir Caddesi'ndeki evine getirildi. Daha sonra Ulu Cami'de düzenlenen törende, Mete Han'ın babası Osman ve annesi Akife Han ile kızkardeşi Öznur Bilal ve yakınlarının zorlukla ayakta durdukları görüldü.

Törene, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Manisa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Naim Babüroğlu, Manisa İl Jandarma Komutanı J. Alb. Mürsel Şahin, Manisa Emniyet Müdürü Adem Aydemir ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İkindi namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra şehit uzman çavuşun cenazesi, Soma Şehir Mezarlığı'ndaki şehitlikte defnedildi.


Şehit polis gözyaşları içerisinde uğurlandı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, dün iki aile arasında çıkan silahlı kavgayı ayırmaya çalışırken şehit olan polis memuru Nihat Karakoca için tören düzenlendi.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen törene şehidin eşi, çocukları ve Kastamonu'dan gelen yakınlarının yanı sıra Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, 20'nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Taci Kurul, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri ve İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar'ın ve polis meslektaşları ile vatandaşlar katıldı.

Emniyet Genel Müdürü Köksal, cenaze töreninde yaptığı konuşmada, "İşte gördüğünüz gibi Emniyet ve polislik mesleği güvenlik güçlerine tabi olmak, o mesleği ifa etmek bazen de insanın hayatını bile ortaya koymayı gerektiriyor. Bu meslek, oldukça zor, meşakkatli ama şerefli bir meslektir. Bu mesleğin mensupları insanlarımız huzur ve güven içerisinde yaşasın diye, gerektiğinde canını feda etmekten çekinmemektedirler. Gerektiğinde ülkemizin birlik ve beraberliği uğruna vatanın bölünmezliği uğruna gerektiğinde canını verebilmekte, şehit olabilmektedir. Bu kardeşimiz de vazife aşkı ile dolu her gittiği yerde görevini en iyi yapan veya en iyi yapmaya çalışan bir memurdu. Ama maalesef görev anında şehitlik mertebesi onu yakaladı. Şehidimizin değerli yakınları artık sizler emniyet teşkilatının ananız anamız, babanız babamız, eşini bu teşkilat emanetlerini hep korumuş hep el üstünde tutmuştur. Onun acısını size hiçbir zaman hissettirmemenin gayreti içinde olacağız ve o şekilde bu teşkilat kendi kendine sahip çıkmıştır. Devletimiz, şehitlerine sahip çıkmıştır."

Köksal'ın konuşmasının ardından, Şanlıurfa Müftü Vekili Uğur Demirel şehidin cenaze namazını kıldırdı. Buradaki törenin ardından şehit polis memuru Karakoca'nın cenazesi, meslektaşlarının omzunda bir süre taşındı. Ambulansa konulan şehidin naaşı helikopterle memleketi Kastamonu'ya gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber