Yıldırım: İletişim Vergisine ilişkin bu sene indirim yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2009 16:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Özel İletişim Vergisine ilişkin bu sene içinde herhangi bir indirim çalışması olmadığını belirterek, diğer iletişim kalemlerine ilişkin vergi indirimi çalışmalarının olacağını söyledi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB yönetim kurulu üyeleri, çeşitli illerin sanayi ve ticaret oda başkanları ile iş adamlarının katılımıyla Erzincan Valiliğinde toplantı düzenleyen Yıldırım, toplantının ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı.

Yıldırım, "Özel iletişim vergisinde indirim olacak mı?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Kriz döneminde vergi indirimleri pek herkesin harcı değil. Ama hükümetimiz krizle ilgili 60'tan çok tedbir aldı. En son temel maddelerle ilgili vergilerde de indirime gidildi. Dün yayımlanan kararnameyle bu indirimlerin süresi 30 Eylüle kadar uzatıldı. Bunların bir kısmında beklenen etki oluşmadığı için eski uygulamaya geri dönüldü. Bunun amacı iç piyasadaki hareketliliği devam ettirmek. Ancak Özel iletişim vergisine ilişkin bu sene içinde herhangi bir indirim çalışması yok. Biz mart ayında internette indirim yaptık. İnternet üzerinden bu yıl Türkiye'de yapılan ticaret 9 milyar doları geçti. Bu daha da büyüyecek. Diğer iletişim kalemlerine ilişkin vergi indirimi çalışmalarımız olacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber