Orgeneral Başbuğ'a 'Altın Kartal Madalyası' verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2009 15:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Arnavutluk Genelkurmay Başkanı General Maksim Malay'ın resmi davetlisi olarak bu ülkeyi ziyaret eden Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ,Cumhurbaşkanı Bamir Topi tarafından "Altın Kartal Madalyası" ile onurlandırıldı.

Tiran'daki Tugaylar Sarayı'nda düzenlenen madalya töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Topi, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Arnavutluk ordusunun modernizasyonunda ve ülkenin NATO'ya üye olmasında büyük destek verdiğini söyledi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ da Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bamir Topi'ye teşekkür etti. Kendisine verilen madalyanın özel bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Orgeneral Başbuğ, şunları söyledi:

"Bu madalya, iki ülkenin Silahlı Kuvvetleri arasında mevcut olan mükemmel ilişkilerin daha yüksek seviyeye ulaştırması çabalarını teşvik edecektir. Her Türk vatandaşının kalbinde Arnavutluk'un özel yeri vardır. Madalyanız da özel bir mesajdır. Ben de bu mesajı en iyi şekilde ileteceğim."

Cumhurbaşkanı Topi, törenin ardından Orgeneral Başbuğ ile bir araya gelerek bir süre görüştü. Görüşmede iki ülke arasındaki askeri ilişkilerin son durumu ile bölgedeki gelişmeler değerlendirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber