Bomba mağduru polise emniyetten ev hediyesi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2009 19:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir- İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, 5 Şubat günü İzmir'in Aliağa ilçesinde meydana gelen patlamada ağır yaralanarak bazı uzuvlarını kaybeden bomba imha uzmanı Bülent Konakçı'ya, İzmir Emniyet Teşkilatı personelinin girişimleriyle alınan evi hediye etti.

Bilal Konakçı, eşi Özlem, kızı Emine, annesi Fidan ve babası Mahmut Konakçı'yı makamında ağırlayan Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, 5 Şubat günü meydana gelen patlamada Bilal Konakçı'nın ağır ve ölümcül yaralar aldığını hatırlattı. Hüseyin Çapkın, ''Allah, kendisini sevenlerine bağışladı. Şu an sağlıklı, bazı eksik ve sıkıntıları var. Sıkıntılar tıbbi yönden zaman içerisinde giderilecek. İzmir Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 11 bin 500'e yakın personelin ortak girişimiyle, Bilal Konakçı'ya Aliağa ilçesinde 110 bin TL'ye ev alındı. Evin teşkilat mensuplarının ortak girişimiyle alınması nedeniyle, bunu basın toplantısıyla kendisine vermek istedik. Ev, tüm teşkilatın Konakçı'ya armağanıdır'' diye konuştu.

Tedavisinin sürdüğünü ve bugün kendisine ev hediye edileceğini doktoruyla paylaştığını söyleyen Bilal Konakçı, doktorun böyle bir dayanışmanın TSK'da olduğunu ve emniyet teşkilatında da olmasının kendisini mutlu ettiğini söylediğini anlattı. Olayın yaşandığı ilk günden itibaren emniyet teşkilatının kendisini yalnız bırakmadığını, hep yanında olduğunu belirten Konakçı, ''Polis olmayı lisede okuduğum yıllarda istedim. Sonunda nasip oldu ve görevimi severek yaptım. Hastanede yattığım günlerde de (düzelsem ve kaldığım yerden devam etsem) diyordum. Ama olmadı. Her zaman yanımda olan ve desteklerini esirgemeyen, eşime, kızıma, aileme, müdüründen polis memuruna tüm emniyet teşkilatına minnettarım.''

Kabakçı, olay günüyle ilgili yöneltilen soruya, ''O günle alakalı hiç birşey hatırlamıyorum. Son hatırlayabildiğim arkadaşımla çay içtiğimdi. Bunun da olayın çok öncesinde olduğunu öğrendim. Çok düşündüm fakat hatırlayamadım'' dedi.

Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, daha sonra, emniyet mensuplarının ortak girişimiyle alınan evin tapusunu Bilal Konakçı eşi Özlem Konakçı ve kızları Emine Konakçı'ya verdi.

Aliağa Emniyet Müdürlüğü önünde 5 Şubat günü meydana gelen patlamada, bomba imha uzmanı olarak çalışan Bilal Konakçı, ağır yaralanmış ve Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınmıştı. Konakçı, bazı uzuvlarını kaybetmişti.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber