21 Haziran 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2009 09:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Karaman'da...

- Gül, Karaman'da, valilik, garnizon komutanlığı, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi ve Karaman Belediyesi'ni ziyaret edecek.

- Cumhurbaşkanı Gül, Tartan Evi'ndeki resim sergisi ile Çeşmeli Kilise'deki fotoğraf sergisinin açılışından sonra 732. Türk Dil Bayramı Etkinlikleri'ne katılacak.

2- TBMM Başkanı Köksal Toptan, resmi temaslarda bulunmak üzere İstanbul'dan Rusya'ya gidiyor.

3- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Anadolu Ajansı'nın yenilenen Manisa Bürosu ile AA muhabirlerinin çektikleri fotoğraflardan oluşan "Ödüllü Fotoğraflar" sergisinin açılışını yapacak.

4- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Kahramanmaraş'ta valiliği ziyaret edecek. AK Parti Kahramanmaraş İl Kongresi'ne katılacak olan Çiçek, daha sonra belediyeyi ziyaret edecek ve bir otelin açılışını yapacak.

5- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul'da AK Parti Beşiktaş İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen yaz pikniğine katılacak.

- Bağış, akşam da AK Parti Mersin Siyaset Akademisi'ne katılarak konuşma yapacak. Bağış, ayrıca Tarsus ilçesinde de bir düğün törenine katılacak.

6- Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde ziyaret ve incelemelerde bulunacak.

7- İçişleri Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğiyle düzenlenen Belediye Başkanları Eğitim Semineri, Antalya'da başlıyor.

- Seminerin ilk gününde İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Mahalli İdareler Genel Müdürü Ercan Topaca, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Bilal Eryılmaz konuşacak.

8- Maliye Bakanı Mehmet şimşek, Ağrı'da AK Parti Ağrı İl Kongresi'nde konuşacak.

9- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Tokat'ta AK Parti Tokat İl Başkanlığı'nın 3. olağan kongresine katılacak.

10- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Ankara'nın Bala ilçesinde düzenlenecek "Hasat Bayramı"nda bulunacak.

11- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Hakkari'de Berçelan Yaylası Şenlikleri'ne katılacak.

12- Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Konya'nın Meram ilçesi Bayat köyünde, açıklanan hububat fiyatlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunacak.

13- İran'da Cumhurbaşkanı seçimi sonrasındaki gelişmeler takip ediliyor.

14- Tören...Şenlik...

- Adapazarı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıldönümü türlü etkinliklerle kutlanacak.

- Zonguldak'ın düşman işgalinden kurtuluşu ve Uzunmehmet'i Anma Günü dolayısıyla tören düzenlenecek.

- Van'ın Erciş ilçesi Ulupamir köyünde 8. Ulupamir Kültür Şenlikleri düzenlenecek.

- Atatürk'ün Eskişehir'i ziyaretinin 89. yıldönümü törenlerle kutlanıyor.

- Kimi sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Cumhuriyet İçin Güçbirliği Platformu tarafından İzmir Gündoğdu Alanı'nda "Cumhuriyet Mitingi" yapılacak.

15- Talih kuşu özelleştirmesi hükümeti bekliyor.

- Milli Piyango'da "yola devam" kararı verilirse, iptal edilen ihalede sorun yaratan kimi hususlar gözden geçirilerek, yeni ihale süreci belirlenecek.

- 2. ihalenin düşük tutarda peşin bedel alınarak İddaa'da olduğu gibi açık eksiltme yöntemiyle de gerçekleştirilebileceği belirtiliyor.

- Firmalar, günde en fazla 1 oyun koşulu ve reklam kısıtlamalarının kaldırılmasını, KDV'nin taksitli tahsilini ve bayi komisyonlarının da düşürülmesini istiyorlar.

16- Takip cihazı sayesinde artık kimse "kaybol(a)mayacak"

- Turkcell'in çözüm ortağı Teleses tarafından piyasaya sunulacak kibrit kutusundan küçük takip cihazı sayesinde internet ve SMS yoluyla kişinin nerede olduğu belirlenebilecek.

- Teleses Yönetim Kurulu Başkanı Recep Uzelli:

-"Hem uydudan hem baz istasyonlarından sinyal alabilen bu cihazı taşıyan kimse, dünyanın neresinde olursa olsun internette harita üzerinden adım adım izlenebilecek."

17- LPG tüketiminde düşüş...

- Bu yılın ocak-mart döneminde 481 bin 434 tonu otogaz, 268 bin 767 tonu tüplü, 40 bin 314 tonu da dökme olmak üzere toplam 790 bin 515 ton LPG tüketildi.

- Geçen yılın aynı döneminde ise 796 bin 350 ton LPG tüketilmişti.

18- Türkiye'nin gizli cennetleri: Akdeniz

- Sahip olduğu lüks konaklama tesisleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Antalya'da, turizmin her türüne hitap edebilen doğal güzellikler ve arkeolojik yerler bulunuyor.

- Antalya'nın hemen hemen tüm ilçeleri yerli ve yabancı gezginler, macerasever turistler için ilginç olabilecek mekanlara sahip.

- Binlerce yıllık tarihi dokuya sahip Adana, ünlü kebap ve şalgamını sunacağı konuklarını bekliyor.

- Anadolu'nun en eski yerleşim birimlerinden olan Hatay, inanç, deniz ve yayla turizminin yanısıra zengin mutfağıyla tatilcilere farklı seçenekler sunuyor.

- Ziyaretçilere tantunisi ve kerebiciyle farklı damak tatları sunulan Mersin, 321 kilometrelik kıyı bandıyla tatilcilere kucak açıyor.

- "Güller ve göller diyarı" olarak da adlandırılan Isparta, kayak merkezi, gölleri ve tarihsel yapılarıyla konuklarını bekliyor.

19- Powerboat P1 Dünya Şampiyonası'nın 2. ayağı olan Türkiye Grand Prix'i sona erecek.

20- Futbolda 8. FIFA Konfederasyon Kupası, Güney Afrika'da sürüyor.

- Günün maçlarında (B) Grubu'nda İtalya ile Brezilya, Mısır ile ABD mücadele edecek ve 2 yarı finalist daha belli olacak.

21- Voleybolda Avrupa Ligi mesaisi...

- Ligde Türkiye, erkeklerde (A) Grubu'ndaki 6., bayanlarda da (B) Grubu'ndaki 10. maçını İngiltere ile Amasya'nın Suluova ilçesinde yapacak. (Saat: 15.30/18.00)

22- 9. Avrupa Erkekler Hentbol Şampiyonası Elemeleri 1. Grup'ta bulunan Türkiye, 8. ve son maçında Antalya'da İsveç ile karşılaşacak.

23- Bayanlar Futbol Birinci Ligi'nde 2008-2009 sezonu, 4 maçla

tamamlanacak ve şampiyon belli olacak.

24- Atletizmde Türkiye'nin de katıldığı 1. Avrupa Takımlar

Şampiyonası 1. Lig Yarışmaları, Norveç'in Bergen kentinde sona eriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber