Monitörsüz klavye ile kâtiplik sınavına hazırlandılar

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2009 14:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edirne'de kâtip olmak isteyen gençler monitörsüz klavye ile sınava hazırlandılar. Adliyenin 17 kâtip alacağını duyan gençler Türkiye'nin değişik illerinden iş bulma umuduyla başvuruda bulundu.

Sınava başvurunun yapılabilmesi için Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan en az 70 puanın alınması gerekiyor. Bu puanı almayı başaran 300 genç 17 kâtibin alınacağı Edirne Adliyesi'ne başvurdu. Sınav günü aileleriyle birlikte adliye bahçesinde toplanan gençler sınav saatinin gelmesini bekledi. Ancak sınava dakikalar kala gençler başarılı olabilmek için yoğun mesai harcadı.

Çünkü kâtip olabilmek için öncelikle çok iyi klavye kullanmak gerekiyordu. Ekonomik durumu iyi olan gençler yanlarında getirdikleri dizüstü bilgisayarları ile çalışmalarını sürdürürken, imkânı olmayanlar ise sadece klavye getirdi ve adliye bahçesinde ellerine tutuşturulan yazı metnini monitörsüz klavyelerinde yazmaya çalıştı.

Kâtip adaylarından Soner Gül, bu sınava girmek için öncelikle KPSS'den istenilen puanın alınması gerektiğini belirtti. Yaklaşık 300 kişinin başvurduğu sınavda 17 kişinin alınacağını anlatan Gül, ellerindeki metinle klavyeden geçmek için alıştırma yaptıklarını ifade etti. Diğer adaylar da kâtipliğin en önemli şartlarından biri olan hızlı yazabilmek için klavye üzerinde çalıştıklarını dile getirerek başarılı olup katip olmak istediklerini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber