Ormanlık alanlara atılan şişeler, yangına davetiye çıkarıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2009 21:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ormanlık alanlara atılan cam şişelerin, mercek görevi gördüğü için yangınlara davetiye çıkardığı belirtildi. Ormanlık yol üzerinde araçlarıyla geçen veya piknik yapanların içecek şişelerini gelişi güzel atmaması uyarısında bulunuldu.

Manavgat Taşağıl Orman İşletme Müdürü Zeki Tuncer, sıcak hava ve güneş ışınlarının dik geldiği zamanda cam kırıklarının adeta kibrit vazifesi gördüğünü söyledi. Bölge ormanlık alanları içinde piknik, jeep safari ve ATV motor turları yapmanın yasak olduğunu hatırlatan Tuncer, olası yangınlara karşı 137 personelle sıkı çalışma yaptıklarını belirtti.

Geçen yıl Taşağıl'da meydana gelen yangında 15 bin hektar ormanlık alan yandığını, yanan alanlarda yeşillendirme çalışmalarının yüzde 80'ini tamamladıklarını belirten Tuncer, ger kalan yüzde 20'lik kısmını da 31 Aralık tarihine kadar tamamlayarak tarihi bir rekora imza atacaklarını kaydetti. Tuncer, "Geçen yıl çok büyük acı yaşadık. Yeniden orman yangını çıkmasından çok korkuyoruz. Meydana gelen yangında verimli ormanlarımızdan 14 ağaç türü kül oldu. Vatandaşlarımız araçlarıyla ormanlık alandan geçerken bir şişeden ne olacak deyip gelişi güzel atmasın. Gelişi güzel atılan bir alkol, gazlı içecek şişesi ve sigara izmariti binlerce hektar ormanı yakar. Basit bir ihmal orman içinde yaşayan binlerce canlı türünün de yok olmasına neden oluyor. Halkımızın vatandaşlık görevi olarak köylerde anız yakan çiftçileri bize ve kolluk kuvvetlerine bildirmesini istiyoruz. Bu konuda taviz yok." diye konuştu.

Tuncer, haftalık olarak, köylerde anız yakılmaması ve orman yangınları konusunda bilgilendirme yaptıklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber