İzmir'deki Cumhuriyet mitingine düşük katılım

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 22 Haziran 2009 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir, ilki 13 Mayıs 2007'de Gündoğdu Meydanı'nda yüz binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilen Cumhuriyet Mitingi'ne ikinci kez ev sahipliği yaptı. 2007'deki miting Anneler Günü'ne, dünkü miting ise Babalar Günü'ne rastladı. Cumhuriyet İçin Güçbirliği Platformu tarafından düzenlenen mitinge bu kez 100 binler değil yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Gündoğdu Meydanı'nda ?Bayrağını Al Gündoğdu Meydanı'na Gel? sloganıyla düzenlenen mitinge; baro, oda, dernek, sendika ve çeşitli platformların aralarında yer aldığı toplam 41 kurum ve kuruluşla altı siyasi parti destek verdi. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Atatürkçü Düşünce Derneği, kurumsal olarak mitinge katılmadı. Ancak bu derneklerden yapılan açıklamalarda üyelerin meydanda olacakları ifade edildi.

Kıvılcım Erdem tarafından sunulan miting, Devlet Opera ve Balesi Solisti Tevfik Rodos'un seslendirdiği ?Ege Türküsü?, ardından TOBAV Korosu'nun seslendirdiği ?İzmir'in Dağlarında? türküsü ile başladı.

Tünelin sonundaki ışık

Cumhuriyet İçin Güçbirliği Platformu Sözcüsü Avukat Erdoğan Özer, hukukun üstünlüğünü üstün kılana kadar miting yapmaya devam edeceklerini söyledi. TÜMÖD Genel Sekreteri Suay Karaman da ?26 Ağustos 1921'de Kocatepe'den başlayan büyük taarruz, düşmanı buradan denize dökerek zaferle sonuçlandı. İşte deniz burada. Diyoruz ki, biz sizi yine buradan denize dökeceğiz. Bu ekonomik ve siyasi krizden çıkmanın yolu bellidir, tünelin sonunda ışık görünmüştür, bu ışık altı oktur, Mustafa Kemal'in yoludur? diye konuştu.Konserli miting*Bazı katılımcılar, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın fotoğraflarını taşıdı.

* Gündoğdu Meydanı'nda saat 17.30'da başlayan miting, yaklaşık iki saat sürdü.

* Daha önce mitinge katılarak konuşma yapacağı duyurulan sanatçı Levent Kırca, Gündoğdu Meydanı'na gelmedi.

* Edip Akbayram, katılımcılara mini bir konser verdi.

* Topluluk, 10. Yıl Marşı'nın okunmasının ardından olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber