Devleti 50 milyon TL zarara uğratmaktan 25 kişiye tutuklama

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2009 12:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Diyarbakır'da Doğrudan Gelir Desteği (DGD) işlemlerinde yolsuzluk yapanlara yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 136 kişiden 25'i tutuklandı. Operasyonda tutuklananların devleti 50 milyon TL zarara uğrattığı belirtiliyor.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, yolsuzluk iddiaları üzerine 6 ay öne geniş çaplı operasyon başlatmıştı. Teknik takip ve araştırmalar yapan jandarma ekipleri geçen ay Diyarbakır Tapu Müdürlüğü'ne operasyon düzenleyerek evrak ve bilgisayar hard disklerine el koydu. Yaklaşık bir aydır incelenen evraklar ve çözülen harddiskler sonucunda aralarında Diyarbakır Tapu Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü çalışanları ve muhtarların da bulunduğu 136 kişi gözaltına alındı.

Gözaltında bulunanların, küçük arazileri sahte evraklarda büyük gösterdikleri ve Doğrudan Gelir Desteği'nden faydalandıkları belirtildi. Jandarma, Doğrudan Gelir Desteği ile ilgili tüm kayıtları Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan, Tapu Genel Müdürlüğü'nden de tapu kayıtlarının istedi. Gözaltında bulunanların devleti yaklaşık 50 milyon TL zarara uğratıkları ileri sürüldü.

Gözaltına alınanlardan 38'i adli mercilere sevk edildi. Sanıklardan 25'i "Kamu kurumunu zarara uğratmak, dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" suçlamalarıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber