Yurtta hava tahmini

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 24 Haziran 2009 09:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de en batıdan doğuya sıcaklık yüksek, çok bunaltıcı hava koşulları var, yarından itibaren 3-4 gün boyunca: batıda yaz yağmurları, doğuda sıcak hava dalgası etkili olacak.

- İstanbul bunaltıcı, poyraz hafif esiyor. Ankara iki gün 36 derece, cuma sıcaklık düşecek ve yağmur var, İzmir'de yarın yağmur beklenirken, Bursa'da akşam yaz yağmuru olabilir. Adana 35 derece.

Marmara'da bugün Trakya, Çanakkale, Balıkesir'de lodos; İstanbul,Kocaeli ve Sakarya'da poyraz esiyor. Akşam Bursa ve Bilecik'te yağmur var. Perşembe, cuma ve haftasonu bölgede yaz yağmurları sıklaşacak.

İç Anadolu'da sıcaklık iki gün içinde Sivas, Niğde çevresinde 33 dereceye çıkacak. Ama artan sıcaklık ve lodosla birlikte bu kesimde sağanak yaz yağmurları olacak.

Ege'de üç gün lodos esecek, ama kıyılarda rüzgar bugün de sert, iç kesimlerde akşamları yaz yağmurları var, yarın kıyılarda da yağmur bekleniyor.

Güney bu hafta çok daha sıcak. Akdeniz'de yüksek nem nedeniyle hissedilen sıcaklık gölgede 37-38 derece, sıcak çarpmalarına dikkat; Güneydoğu yarın 40 dereceye yaklaşacak.

Doğu Anadolu'da sıcak hava dalgası etkili, özellikle yarın yazın en sıcak günlerinden biri yaşanacak, sıcaklık Malatya-Elazığ çevresinde 39 dereceyi bulabilir.

Karadeniz'de Samsun'dan Rize'ye kadar olan kentler, perşembe, cumayı çok sıcak geçirecek. Hissedilen sıcaklık Doğu Karadeniz'de yüksek nemle 40 dereceyi bulacağından, sıcak çarpması riski artacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber