Flaş! Savcılar, Çevik Bir'in ifadesini aldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2009 15:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon baskınlarında ele geçirilen bazı dökümanlarda adı geçen Em. Org. Çevik Bir Ergenekon savcılarına ifade veriyor.

Mehmet Adnan Akfırat'ın evinde ele geçirilen, Çevik Bir - Erol Özkasnak ibaresi ile başlayan dokümanlarda bir darbe planı yapıldığı öne sürülmüş bu iddialar da iddianameye girmişti.

Bugün Emekli Orgeneral Çevik Bir ve eski MİT'çi Nuri Gündeş gizlice Beşiktaş Adliyesi'ne gelerek Ergenekon soruşturmasını yürüten savcıları ziyaret etti. Şu sıralar ikilinin ifade verdiği bildirildi.

28 Şubat'ın müdahalesinin mimarlarından biri olan Çevk Bir o dönemi "Demokraside balans ayarı yaptık" sözleriyle anlatmıştı.

ÇEVİK BİR, "ERGENEKON" SAVCILARINA İFADE VERİYOR

- Emekli Orgeneral Çevik Bir, "Ergenekon" soruşturması kapsamında ifade veriyor.

Bir, soruşturmayı yürüten savcıların isteği doğrultusunda, İstanbul Adliyesi'nin Levent'teki ek hizmet binasına geldi. Bir, soruşturmayı yürüten savcılardan Zekeriya Öz'e ifade veriyor.

Bir'in yanı sıra eski MİT İstanbul Bölge Başkanı Nuri Gündeş'in de ifade verdiği öğrenildi.

Çevik Bir, adliyeden ayrıldı

''Ergenekon'' soruşturmasını yürüten savcılardan Zekeriya Öz'e ifade veren emekli Orgeneral Çevik Bir, adliyeden ayrıldı.

Büyük Kulüp Genel Sekreteri olan avukatı Mehmet Seven Dinçler ile İstanbul Adliyesinin Levent'teki ek hizmet binasından ayrılan Çevik Bir, basın mensuplarının ısrarlı sorularına rağmen açıklama yapmadı.

Basın mensuplarına ''İyi akşamlar'' diyen Bir, daha sonra aracına binerek buradan ayrıldı.

Bu arada, avukat Dinçler, gazetecilerin sorusu üzerine, müvekkilinin ''bilgisine başvurulduğunu'' bildirdi.

Öte yandan, Çevik Bir'i görüntülemek isteyen basın mensupları arasında izdiham yaşandı.

Çevik Bir'in avukatı: Hukuka saygımızdan dolayı gelip ifade verdik

(CİHAN)- Emekli Orgeneral Çevik Bir, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılardan Zekeriya Öz'e ifade verdi. Çevik Bir adliyeden çıkarken soruları yanıtsız bırakırken, avukatı ıÜüMehmet Seren Dinçler, "Biz hukuka saygımızdan dolayı gelerek ifademizi verdik" dedi.

İstanbul Adliyesi'nin Levent'teki Ek Hizmet Binası'nda gerçekleşen görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü. Davetin dün gerçekleştiğini bugün de bu davete icabet ettiklerini açıklayan Avukat Mehmet Seren Dinçler, "Bize sorulan sorular hakkında bilgi verdik." dedi. "Sorulan soruların darbe günlükleri ile ilgisi var mıydı?" sorusunu yanıtsız bırakan Dinçler, görüşmenin içeriğine ilişkin bilgi veremeyeceğini, yorum yapamayacağnı dile getirdi. Dinçler, "Bize sorulan sorular hakkında bilgi verdik. Dosyanın kapsamı bizi ilgilendirmez. Savcının lüzumlu gördüğü suallerdi. Hangi kapsamda sorduğunu bilemeyiz. Biz hukuka saygımızdan dolayı gelerek ifademizi verdik." şeklinde konuştu. Çevik Bir'in tanık olarak dinlenip dinlenmediği yönündeki soruyu ise Dinçler, "Görüşmeye davet ettiler. Biz de gelip ifade verdik." şeklinde yanıtladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber