KPSS sınavı esnasında İngilizce testi diğer testlerle beraber verilmelidir.

Haber Giriş : 15 Nisan 2003 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KPSS sınavı esnasında İngilizce testi diğer testlerle beraber verilmelidir.

KPSS vb. sınavlardan önce her kurum kendi sınavını yapmaktaydı. Yapılan bu sınavlarda İngilizce testleri genel yetenek ve genel kültür testleri ile birlikte verilmekteydi. Böylece genel yetenek ve genel kültürde daha hızlı olanlar buradan artan süreyi İngilizce için kullanmaktaydılar.

Ancak KPSS ile bu uygulama değiştirildi. Önce yapılan genel yetenek ve genel kültür testlerinin ardından bu testler toplanmakta ve daha sonra İngilizce testi dağıtılmaya başlandı. Ancak bu durumda ortaya adil olmayan sonuçlar çıkmaya başladı. Birincisi İngilizce testi birincisi testlerden daha sonra dağıtıldığı için arada 10-15 dakikalık bir boşluk doğmakta ve bu süre daha sonra genel süreye eklenmemektedir. Yani sınav otomatik olarak 24 dakikaya düşmektedir. İkincisi İngilizce sınavına girmek istemeyip sadece KPSS B grubu sınavlara girenler İngilizce yapmayıp çıktıkları için çok fazla gürültü olmaktadır. Ve üçüncüsü (bence en önemlisi) İngilizce testi bazı sınıflarda genel yetenek-kültür testleri ile birlikte dağıtılmakta ve bunun haberleri gelmektedir. Yani ortaya bir çifte standart çıkmaktadır.

Bence burada yapılacak en güzel şey İngilizce testinin de diğer iki testle birlikte dağıtılması ve böylece ortaya çıkan çifte standardın önlenmesidir.
Saygılar
[email protected]


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber