Vali, devlete 1 trilyon lira kazandırdı

Haber Giriş : 03 Ocak 2005 17:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yalova Valisi Yusuf Erbay, özel idare bütçesinden köylerde yapılacak inşaat imalatlarını, müteahhitleri devreden çıkartıp Köylere Hizmet Götürme Birliği vasıtasıyla gerçekleştirerek bir yılda 1 trilyon lira tasarruf sağladı.

İhalelerde müteahhitlerin verdiği fiyatların yüksek olması üzerine vali yardımcılarından birini görevlendiren Vali Yusuf Erbay, "Köylere Hizmet Götürme Birliğini"ni kurdu. Özel idare bütçesinden yapılması planlanan işlerin önce keşif bedellerini tespit eden birlik üyeleri, Yalova'da dükkanları teker teker dolaşarak en ucuz şekilde malzeme alımı gerçekleştiriyor. Bu arada kaymakamlar ve muhtarlar aracılığıyla yerel iş gücü devreye sokuluyor. 2004 yılında 2 trilyon tutan projeler müteahhitler devreden çıkartılınca 1 trilyon lira tasarruf edilerek gerçekleştirildi. Böylece 2 trilyonluk bütçeyle daha çok iş yapıldı.

"Kurduğumuz birlik sayesinde hem zamandan hem de paradan tasarruf ediyoruz" diyen Vali Erbay, "Müteahhitlerin karlarını tasarruf etmemizin yanı sıra malzemeleri aynı kalitede ve daha ucuza alıyoruz. Mesela bir köyün yolu yapılacak. Köy hizmetlerinin boş duran iş makinelerinden faydalanıyoruz. Bu makinelerin mazotlarını biz alıyoruz. İşçilikte ise köy halkı imece usulü ücretsiz olarak çalışıyor. Ustalık isteyen bir iş ise, o zaman işçilik hizmetlerini pazarlık ederek taşerona direk olarak birlik veriyor. Örnek vermek gerekirse 42 milyar lira keşif bedeli olan Hacımehmet Köyü içme suyu projesi 22 milyar, 540 milyar liraya mal oldu. Altınova Spor Kompleksi'ni yalnızca 227 milyara mal ettik. Bizim sistemimiz sayesinde devleti tasarruf ettirerek aynı parayla çok iş yaptırmış oluyoruz. Ülkemizde devletin yaptıklarında maliyet fazlalığı ve işlerde gecikme varsa bunun nedeni ülkenin Ankara'dan idare edilmesidir. Bizim Yalova'daki köyün bozuk yolunu, akmayan suyunu Ankara nereden bilir?" dedi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber