Başbakan Erdoğan'ın yabancı dil utancı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 27 Haziran 2009 12:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yabancı dil eğitiminde başarısız olunduğunu belirten Prof. Özcan, Erdoğan'ın 'Ben de bilmiyorum, çok utanıyorum' diyerek çözüme destek verdiğini söyledi

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Türkiye'nin cumhuriyet tarihi boyunca başarısız olduğu konulardan birinin de yabancı dil eğitimi olduğunu belirterek ?Bunu derhal çözmemiz lazım. Kaç paramız giderse gitsin, önemli değil. Bu husustan Başbakanımıza da bahsettim. O da ?Hocam ne düşünüyorsan arkandayım. Ben de bilmiyorum ve çok utanıyorum. Bütün çocuklarım konuşuyor, ben konuşamıyorum' dedi. Yani Başbakan'ın bile içini sızlatan bir konu? dedi.

?İçini sızlatan bir konu'

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde (KSÜ) düzenlenen YÖK Ulusal Öğrenci Konseyi İkinci Olağan Genel Kurulu'nda 132 üniversitenin öğrenci konseyi başkanlarına hitap eden Özcan, cumhuriyet tarihi boyunca eğitimde başarı sağlanamayan konuların başında yabancı dilin geldiğini kaydetti.

Özcan, konuyu Başbakan Erdoğan'la da görüştüğünü dile getirerek şöyle konuştu:

?Yabancı dil eğitimi gerçekten başarısız olduğumuz konulardan bir tanesi. Şimdi ben bu hususu Başbakanımıza da anlattım. ?Hocam ne düşünüyorsan arkandayım. Ben de bilmiyorum ve çok utanıyorum' dedi. Yani Başbakan'ın bile içini sızlatan bir konu, düşünebiliyor musunuz?

YÖK olarak mesleki ve teknik eğitimin yeniden yapılandırılması için de çalışmalar yürütüyoruz. Kendimi bildim bileli bu memlekette mesleki ve teknik eğitimin adam edilmesi konuşulur.

Mesela ben hatırlıyorum, ortaokul, lise yıllarındayken, bir öğrencinin mesleki okula gitmesi için torpil gerekirdi. Herkes elektrik- elektronik bölümüne, motor bölümüne gitmek için bayağı uğraşırdı.

O günlerden bu günlere geldik. Prestiji son derece düşük, endüstrisinin ve ülke ekonomisinin ihtiyacını karşılamayan niteliksiz elemanlar yetiştiren, sayıları oldukça fazla okullarla karşı karşıyayız.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber