Evren intihar etmesin, hesap versin

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 27 Haziran 2009 09:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖNDER YILMAZ, MANSUR ÇELİK, NAMIK DURUKAN Ankara

Milletvekilleri, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in, 12 Eylül komutanlarının yargılanmalarını önleyen Anayasa'nın geçici 15'inci maddesini kaldırma girişimi üzerine, ?Biz onu halkoyuna sunduk. Onlar da halka sorsun. Halk ?Evet' derse yargılanmaya gerek yok, intihar ederim? demesine, şu sözlerle tepki gösterdi:

CHP lideri Deniz Baykal: Evren, kişisel, özel duyarlılığını dile getiriyor. Türkiye'nin önündeki soru kişilerle ilgili bir soru değildir. Bu şu kişiye hesap sorma, mahkemeye verme meselesi haline getirilmemelidir. Hiçbir şekilde bu düşüncede değiliz.

Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç: Evren milleti umutlandırmasın, hemen intihar etsin. Ancak, Başbakan'ın bu maddeyi kaldırmaya cesaret edebileceğini zannetmiyorum.

Hakkı Suha Okay (CHP Grup Başkanvekili): Talimatla referandum yaptıracak noktada değil. Bu madde kaldırılmalı, Türkiye bu ayıptan kurtulmalı.

Mustafa Özyürek (CHP Sözcüsü): Referanduma gidilmeyeceğini düşünüyor. Duygu sömürüsü yapıyor. Kahraman gibi dolaşıyor. Ama darbeci, işkencecileri himaye etmiş birisi. Yapılanların hesabı sorulmalı.

Mehmet Şandır (MHP Grup Başkanvekili): Duygusal tepki ortaya koymuş. Hukuka karşı meydan okuma olmaz. Yaşlılığına veriyoruz.

Oktay Vural (MHP Grup Başkanvekili): İntihar kendisinin tercihidir ama geçti Bor'un pazarı sür... Onun dedikleriyle yönetilecek bir Türkiye yok artık. İşkence yapan ve yargıya müdahale edenlerin de hesap vermesi gerekir.

Hasip Kaplan (DTP-Şırnak): İntihar etmesine gerek yok. O koşullarda kimin sorumluluğu varsa anlatsın. Siyasilerin mi, istihbarat örgütlerinin mi, başka devletlerin mi? Ülkesini çok seviyorsa yapacağı katkı budur.

Ufuk Uras (Bağımsız-İstanbul): İntihar etmek cesaret işi. Ancak, çıkıp yaptıklarını savunmak daha büyük bir cesaret istiyor.

AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ: Evren'in görüşleri kendisini bağlar, kendi takdiridir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber