Türkiye genelinde 10 bin 24 öğrenci gönül köprüsü kuruyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2009 18:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin- Turkcell ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen Gönül Köprüsü projesi kapsamında, Türkiye'nin 81 ilinden seçilen 10 bin 240 öğrenci, yaşadıkları yerin dışındaki farklı illeri 5'er günlük sürelerle ziyaret ediyor.

Bu yıl geçtiğimiz yıldan farklı olarak uzun mesafeli yolculuklar için uçak kullanılıyor. Proje kapsamında Ankara'dan Mardin'e, Ankara'dan Ş.Urfa'ya, Diyarbakır'dan İstanbul'a, İstanbul'dan Denizli'ye, İstanbul'dan Van'a, Mardin'den İzmir'e ve Van'dan İstanbul'a ulaşım uçaklarla sağlanıyor. Otobüslerle yapılacak yolculuklarda ise tüm otobüsler araç takip sistemi ile her an izlenebiliyor. Aileler de kendilerine verilen şifreyle www.gonulkoprusu.org sitesinden çocuklarının şehirlerarası yolculukları boyunca nerede bulunduklarını takip edebilecek.

Bu arada Gönül Köprüsü projesi ile Mersin'e gelen Hakkârili öğrenciler, çevre eğitimi aldı. Öğrenciler Deniz Temiz Derneği'yle birlikte kıyı temizliği çalışmalarına katıldı. Hakkarili öğrenciler projenin ilk gününü Mersin'de coşkuyla geçirirken, yeni tanıştıkları Mersinli arkadaşlarıyla birlikte kıyı aktiviteleri sırasında çevre konusunda bilgi sahibi oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber