KPSS'de gözetmenle aday karakolluk oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2009 18:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KONYA'da Kamu Personeli Seçme Sınavı'na katılan 24 yaşındaki Kemal Ali Horasan, henüz sınav süresi dolmamasına rağmen, kitapcık üzerine çözdüğü soruları, cevap formuna geçirirken kağıtları topladığını ileri sürdüğü gözetmen Doç. Dr, Ayhan Akış ile karakolluk oldu.

KPSS'nin Genel Yetenek ve Genel Kültür bölümü sınavına Meram Anadolu Kız Meslek Lisesi'nde giren Marmara Üniversitesi Maliye Bölümü mezunu Kemal Ali Horasan, iddiaya göre süre bitmeyen kağıdını alan Doç. Dr. Ayhan Akış ile tartıştı. Tartışma sonunda Doç. Dr. Akış, sınavını iptal etitğini söyleyerek Horasan'a sınıftan çıkardı.

Kemal Ali Horasan tartıştığı gözetmen Doç. Dr. Ayhan Akış'ı, orada görevli ÖSYM yetkililerine şikayet etti. Bu kez ÖSYM görevlileri ile gözetmen Doç. Dr. Akış tartışınca polis müdahale etti. ÖSYM yetkilileri olayla ilgili tutanak tutarken, polis tarafların ifadesi altı.

Olaylar nedeniyle ikinci otkuruma giremediğini söyleyen Kemal Ali Horasan, ?Gözetmen daha 3 dakika varken benim kağıdımı aldı, kitapçık üzerinde çözdüğün soruların yanıtlarını cevap formuna geçiremedim. Tartışma sırasında gözetmen beni kolumdan çekiştirerek sınıftan kovdu. Kovarken de kulağıma eğilip küfür etti. İngilizce sınavına da almadı. Gözetmen hakkında savcılığa suç duyurusunda da bulunacağım? dedi.

Gözetmen Doç. Dr. Ayhan Akış ise ?17 yıldır sınavlarda gözetmenlik ve salon başkanlığı yapıyorum. Tüm sınavlarımda olduğu gibi bu sınavın başından sonuna kadar yaptığım uygulamalar, baştan sonuna kadar yönetmeliğe uygundur. Buna sınıfta bulunan gözetmen olan arkadaşımda şahittir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber