İntihal suçlamasına ilişkin cevap ve düzeltme metni

Haber Giriş : 04 Ocak 2005 07:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıdaki haberde bahsi geçen NTV kaynaklı haber 21.12.2004 tarihinde sitemizde de yer almıştır. Bu nedenle gönderilen söz konusu cevap ve düzeltme yazısını aynen yayımlıyoruz.

CEVAP VE DÜZELTME YAZISIDIR.

Ulusal yayın yapan NTV Televizyonu'nda 21.12.2004 tarihinde, ?Güne Başlarken? adlı haber programında, saat 08:43'te yayınlanan karalayıcı haberde, Sayın Nükhet Turgut'un müvekkillerimiz hakkındaki karalayıcı ve kötüleyici açıklamalarına yer verilmiş, kesinleşmemiş olan bir yargı kararına atıfla müvekkillerimiz bilimsel hırsızlık yapmakla suçlanmıştır.

Müvekkillerimizce, hiçbir şekilde Nükhet Turgut'un kitabından ?intihal? yapılmamıştır ve haberde yer alan iddialar gerçeklere aykırıdır. Müvekkillerimiz ?Çevre Hukukuna Giriş? isimli eserlerinde, ne Nükhet Turgut'un, ne de bir başka yazarın kitabından hiçbir biçimde akademik atıf kurallarına aykırı olabilecek tek bir alıntı dahi yapmamışlardır.

Türkiye'nin saygın bilim adamlarından biri olan Ruşen Keleş ile başarılı bir akademisyen olan Birol Ertan hakkında yayımlanan bu karalayıcı haberin hiçbir araştırma yapılmadan, sadece Nükhet Turgut'un tek yanlı ve yanıltıcı beyanlarına itibarla hazırlandığı ve bu haberle başta Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 38. maddesi olmak üzere, 3984 sayılı Kanunun 4/ ı ve k maddelerini ihlal edildiği her türlü şüpheden uzaktır. Nükhet Turgut tarafından açılan bir davada, henüz kesinleşmemiş olan bir karara atıfla haber yayımlanmasının, yayıncılık ciddiyetiyle bağdaştırılması mümkün değildir.

İlgililerine karşı her türlü talep ve dava hakkımız saklı kalmak kaydıyla, işbu tekzip yazısının 3984 sayılı Kanunun 28. maddesi uyarınca televizyonunuzda yayınlanmasının istenmesi zorunlu olmuştur.

Prof. Dr. Ruşen KELEŞ ve Yard. Doç. Dr. Birol ERTAN
adına vekaleten

Av. Dr. Yahya K. ZABUNOĞLU Av. Metin KAYAÇAĞLAYAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber