Belediyecilere ?casus saat' gözaltısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2009 12:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANTALYA Düden Parkı İşletmecisi Abdurrahman Bozdaş'ın casus saatle kaydettiği rüşvet konuşmalarının ardından, bu ay başında partisi CHP'den ve Kepez Belediye Meclis üyeliği görevinden istifa eden Serdar Tanrıkulu ile yine belediye şirketi Ekdağ A.Ş.'deki Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden istifa eden Yakup Ocak, savcılık talimatıyla polis tarafından gözaltına alındı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin AKP'li Başkanı Menderes Türel döneminde, 350 bin TL'ye ihale edilen Lara Düden Parkı'nın işletmesini Abdurrahman Bozdaş almış, Büyükşehir Belediyesi'nin yeni yönetimi ise ihale dışı işler yaptığı gerekçesiyle uyarı vermişti. CHP'li belediye yönetimi tarafından belediyenin ekmek dağıtım şirketi Ekdağ A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanlığı'na getirilen Yakup Ocak ve CHP Kepez Belediye Meclis üyesi Serdar Tanrıkulu, işletmeci Bozdaş ile şirket binasında sorunun çözümü konusunda görüştü. Bu görüşmeyi işletmeci Bozdaş, casus saat ile sesli ve görüntülü olarak kaydetti. Kayda göre Serdar Tanrıkulu, bu işletmedeki mekanların yüzde 60'ının kendisine verilmesi karşılığında sorunu çözeceğini söyledi. Bozdaş olayı savcılığa intikal ettirirken, Tanrıkulu CHP'den ve meclis üyeliği görevinden istifa etti. Şirketteki görevinden istifa eden Yakup Ocak ise partiden ihracı için il disiplin kuruluna verildi.

Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bu sabah saatlerinde adı rüşvet olayında geçen eski CHP'li Serdar Tanrıkulu'nu ve Yakup Ocak'ı savcılık talimatıyla gözaltına aldı. Ayrı ayrı getirildikleri adliyede doktor kontrolünden geçirilen Tanrıkulu ve Ocak, sorgulanmak üzere tekrar şubeye götürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber