Sendika üyeleri, hükümetin zam önerisini protesto etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2009 20:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şişli'de toplanan çeşitli sendikalara üye bir grup, hükümetin kamu işçilerini ilgilendiren toplu iş sözleşmesi için önerdiği zammı protesto etmek amacıyla, AK Parti Şişli İlçe Başkanlığı binasına kadar yürüdü. Burada slogan atan eylemciler, geniş güvenlik önlemleri altında basın açıklaması yaptıktan sonra olaysız dağıldı.

Türk-İş, Harb-İş ve TES-İş'e bağlı sendika üyesi yaklaşık 500 kişilik grup, hükümeti protesto etmek amacıyla Cevahir Alışveriş Merkezi önünde toplandı. Ellerinde "AKP'den KOBİ'ye destek, işçiye köstek" yazılı dövizler taşıyan eylemciler, "Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek", "Direne direne kazanacağız", "Genel grev genel direniş", "Hükümet zammını al başına çal" şeklinde slogan atarak yürüyüşe geçti. Gruptakiler, Mecidiyeköy Meydanı'nda trafiği keserek, AK Parti İlçe Başkanlığı önüne geçti. Grubun eylemi sırasında çevik kuvvet polisleri ve panzerler de AK Parti binası önünde geniş güvenlik önlemi aldı.

Grup adına yapılan basın açıklamasında, "Türk-İş'e bağlı sendikalara üye yaklaşık 300 bin işçi, aylardan bu yana toplu iş sözleşmelerinin imzalanmasını bekliyor. Tekliflerimizi yerel seçimlerden önce AKP hükümetine ilettik. Ancak aylardır tekliflerimize ciddi bir cevap verilmedi. Toplu sözleşmelerde mesafe kaydedilmedi" ifadeleri kullanıldı.

Yapılan açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber