Astsubay konuştu ?ağabeyler'i kaçtı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 06 Temmuz 2009 07:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri Garnizon Komutanı Tümgeneral Rıdvan Ulugüler'in esnafı fişlediği iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan Astsubay Ali Balta'nın ifadesi, ilginç bir bağlantıyı ortaya çıkardı.

Hava Kuvvetleri Askeri Savcılığı, Tümgeneral Rıdvan Ulugüler'in esnafı fişlediği iddiaları üzerine soruşturma başlatmıştı. Kayseri 2. Hava İkmal Bakım Komutanlığı Sivil Personel Kısım Amirliği'nde görevli Astsubay Ali Balta'nın, komutanın adını kullanarak, sahte emirleri TSK'nın bilgisayar sistemine girdiği ortaya çıktı. 7 Mart'ta Kayseri'ye giden askeri savcılar Ahmet Zeki Üçok ve Özgür Tüfekçi, tutuklanan Balta'nın ek ifadesini aldı. Balta, sahte belgeleri Yusuf isimli kişinin baskıları sonucu TSK'nın bilgisayar sistemine girdiğini itiraf etti.

Sorgusu sürerken ?Bazı hususları eksik anlattım? diyen Balta, Denizli'de bir yıl Işık Evleri'ne gittiğini ve Astsubay Meslek Yüksek Okulu'ndan mezun olunca Kayseri'deki birliğine katıldığını söyledi. Burada ?ağabeylik? yapacağını söyleyen Tarık isimli bir kişiyle tanıştırıldığını anlatan Balta, Yakup Ergişi'nin tuttuğu evde kaldıklarını belirtti. Tarık'ın, bir süre sonra Ersin Şafak ve Yusuf isimli kişileri eve getirdiğini kaydetti.

Şafak'ın, Fethullah Gülen'in kitaplarını getirerek açıklamalarda bulunduğunu söyleyen Balta, ?Bazen de 2. Hava İkmal Bakım ve 12. Hava Ulaştırma komutanlıklarında görevli subay-astsubaylarla ilgili sorular sorardı. Elinde flash bellekle gelirdi. Excel dosyaları içindeki listelerde Alevi, erotik ürünlerle ilgilenen, kadın düşkünlüğü olan, erotik shoplardan alışveriş yapan subay-astsubayların isimleri vardı? dedi.

İfade günü gittiler

Bu ifade üzerine soruşturmayı genişleten savcılar, Balta'nın bahsettiği 4 kişinin ifadesine başvurmak istedi. Ancak Balta'nın ek ifadesinin alındığı gün, ?ağabey? olarak bahsettiği Yusuf, Tarık, Ersin Şafak ve Yakup Ergişi isimli kişilerin yurtdışına gittikleri belirlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber