Engelli genci haşlayan personel işten atıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2009 17:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

SHÇEK bağlı rehabilitasyon merkezinde engelli bir gencin altını yıkarken, sıcak su kullanarak, vücudunun bir bölümünün yanmasına neden olduğu iddia edilen görevli personel işten atıldı.

Şanlıurfa'da, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHÇEK) bağlı rehabilitasyon merkezinde zihinsel ve bedensel engelli bir gencin altını yıkarken, soğuk su yerine yanlışlıkla sıcak su kullanarak, vücudunun bir bölümünün yanmasına neden olduğu iddia edilen görevli personel işten atıldı. Engellinin ağabeyi İbrahim Halil Yıldırım, kurum, müteahhit firma ve görevli personel hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Alınan bilgiye göre, 80. Yıl Zihinsel Engelliler Bakım Rehabilitasyon Merkezi'nde hizmet alımı usulüyle çalıştırılan M.D., İsmail Yıldırım adlı zihinsel özürlü genci, altını değiştirmek için banyoya götürdü. Bu sırada soğuk su yerine yanlışlıkla sıcak suyu açan görevli, Yıldırım'ın kalçasının ve bacaklarının bir bölümünün yanmasına neden oldu. 112 Acil Servis ekiplerince Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen Yıldırım, burada yapılan ilk müdahalenin ardından aynı hastanenin Yanık Merkezinde tedavi altına alındı. Burada görevli doktorlar tarafından tedavi edilen İsmail Yıldırım'ın vücudunda, 2 ve 3. derecede yanıkların oluştuğu belirlendi. Hastaya gerekli müdahalenin yapıldığını belirten hastane yetkilileri, uzun süreli bir tedaviyi gerektiren Yıldırım'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

Öte yandan, zihinsel engelli gencin yaralanmasına neden olan geçici personel, hakkında adli işlem yapıldıktan sonra özel şirket tarafından işten atıldığı öğrenildi. Yetkililerden alınan bilgiye göre, M.D.'nin görevini ihmal ettiği gerekçesiyle jandarmada ifadesi alındıktan sonra işine son verildiği kaydedildi.

Zihinsel engelli İsmail Yıldırım'ın ağabeyi İbrahim Halil Yıldırım ise görevde ihmal olduğunu gerekçe sunarak kurum, kurumun bazı işlerini alan müteahhit firma ile görevli personeller hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Yıldırım, zihinsel engelli kardeşinin bir ihmal sonucu bu hale gelmesinden dolayı üzüntü duyduğunu, ancak konuyla ilgili yaptığı araştırmada, burada kalan diğer engelli gençlere de iyi bakılmadığını öne sürdü. Yıldırım, ayrıca, suçun tespiti konusunda savcılık tarafından sabit görülmesi halinde maddi ve manevi tazminat davası da açacaklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber