Çubukçu Şişli öğretmenevi'nin açılış törenine katıldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Temmuz 2009 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Şişli Belediyesince yaptırılan "Şişli Öğretmenevi"nin açılış törenine katıldı.

Burada konuşan Bakan Çubukçu, çok önemli moral ve sosyal bir ihtiyaca karşılık gelen öğretmenevlerinin, öğretmenlere verilen değerin ve önemin simgesel şahitleri olduğunu kaydetti.

Kuruluşu 1980'li yıllarda başlayan 1990'lı yıllardan sonra yaygınlaşan öğretmenevlerinin 2005 yılında satış kapsamından çıkarıldığını ifade eden Bakan Çubukçu, 2003-2009 yılları arasında 94 yeni öğretmenevi açarak sayının 661'e çıkarıldığını bildirdi.

Bakan Çubukçu, 30 bin 869 yatak kapasitesi ve 6 bin 228 personeli ile ülke genelinde hizmet veren son derece önemli kurumlar olan öğretmenevlerinden bakanlığın merkez ve taşra teşkilatının yanı sıra kamu görevlileri ve vatandaşların da yararlandığını hatırlattı.

Öğretmenevlerinin, toplumun kültürel gelişimine katkı sağlarken sosyal tarafların da birbirleriyle tanışıp kaynaşmalarına, dayanışmalarına imkan sağlayan birer kültür merkezleri olduğunu vurgulayan Bakan Çubukçu, şöyle konuştu: "Buraya son 1 ay içinde iki kez geldim. Merkezi bir öğretmenevi olması hasebiyle bir taraftan bir tarafa giderken kısa ihtiyaç molaları verdim. Bahçede oturan öğretmenlerin sevgilerine, muhabbetlerine tanık oldum ve her geldiğimde beni bir şekilde tanıyıp, hepsi ayağa kalkıp, burası için teşekkür ettiler. Gerçekten bu teşekkür sizin sayın başkan. 'Biz burada evimizden çıkamıyorduk, bize bir arkadaş, sosyal çevre oluştu' diyorlar. Eski bir yerleşim yerinde bir alan açmak, bir sosyal mekan oluşturmak öyle de kolay değil. Bu işi yapanlar çok iyi biliyorlar. Burası gerçekten hem çok kısa bir süre içinde hem de çok anlamlı bir katkı olarak yerini alacak."

Öğretmenevlerinin kırsaldaki öğretmenlere de önemli hizmetler verdiğini dile getiren Bakan Çubukçu, öğretmenevlerinde banyo, çamaşır ve ütü gibi hizmetlerin ücretsiz olarak verildiğini anlattı.

Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, öğretmenevlerinde çok olumlu gelişmeler olduğunu, hepsinin ciddi anlamda yenilendiğini ve otel konforunda hizmet verdiğini belirterek, "Bugün modern anlamda hizmet verdikleri için çok tercih edilen kurumlar oldular. Bu öğretmenevi de konforlu, butik otel diye tanımlayabileceğim yerlerden bir tanesi. Şişli halkı da buradan istifade edecek. Ama her şeyden önce emekli olmuş veya mesleği devam ettiği halde meslektaşlarıyla oturup sohbet edebileceği bu şirin, güzel, butik mekanın öğretmenlere hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

İstanbul Valisi Muammer Güler, eğitimin kalitesinin öğretmenlerin kalitesi ile doğru orantılı olduğunu belirterek, ''Okulları fiziksel olarak belli bir noktaya getirebiliriz ama henüz öğretmenleri istenilen noktaya getiremedik'' dedi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise insanın yaptığı işin sonucuyla ölçüldüğünü ifade etti.

Milli Eğitim Bakanı Çubukçu'nun parti farkı gözetmeksizin açılışa gelmesinin duyarlılığını gösterdiğini vurgulayan Sarıgül, çalışmaktan, bayrağı ve toprağı korumaktan vazgeçmeyeceğini ve yorulmayacağını söyledi. Sarıgül, "En büyük Atatürkçülüğün lafla değil, icraatla olacağını" ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber