Sürprizle karşılaşmamak için, Telekom tarifenizi seçin!

Haber Giriş : 06 Ocak 2005 11:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çoklu tarifeye geçen Türk Telekom, bu aydan itibaren "ikili fatura düzenlemekten vazgeçiyor" Artık hattını seçmeyen faturasına da katlanacak.

Türk Telekom'un bulmaca gibi tarifesi ile başa çıkamayan aboneler aradan altı ay geçmesine rağmen hattını seçmedi. Türk Telekom da yeni yılla birlikte "en ucuz tarifeye göre fatura" düzenleme uygulamasına da son verdi. Ancak, 19 milyon aboneden sadece 6 milyonun tarife seçimi yapması nedeniyle kurum bu ayki faturalarda özellikle aylık konuşması 150 kontörün altında kalan aboneleri kendiliğinden "hesaplı hatta geçirme kararı aldı."

7 GÜNLÜK SÜRE VAR

Bu sırada da faturalarla abonelerin son kez uyarılması için harekete geçildi. 150 kontörün altında konuşma yapanlara gönderilecek faturalarda, "Bu dönem içinde hattınızı seçmediniz. Fakat bize göre standart hatta kalmanız sizin zararınıza olacak. Bu nedenle biz sizi hesaplı hatta geçirdik" diyecek. Fakat ardından da "Eğer standart hatta geçmek istiyorsanız, 7 gün içinde bize başvurabilirsiniz" diyerek bir geçiş süresi de tanınacak.

1 Ağustos'tan itibaren çok seçenekli tarife sistemine geçen Türk Telekom, 5'li paket belirlemişti.

Şirket Hat, Konuşkan Hat, Standart Hat, Hesaplı Hat ve Yazlık Hat'tan oluşan yeni tarife sistemine katılımın düşük kalması üzerine kurum önce süreyi 24 Ağustos'a kadar uzattı, ardından da yılbaşına kadar tercihini yapmayan abonelerin faturaları Hesaplı ve Standart Hatta göre ayrı ayrı hesaplanarak en ucuz olandan tahsilat yapıldı. Bu arada da aboneler sürekli faturalarda hangi hattı tercih etmeleri konusunda uyarıldı. Ancak uyarılara rağmen sadece 5 milyon abone hesaplı hattı, yaklaşık 1 milyon abone de diğer hatları tercih etti.

Türk Telekom Genel Müdürü Mehmet Ekinalan, "Biz abonelerimize 5 ay boyunca yol göstermeye çalıştık. Ama bu sürede halen kimse tercihi yapmamışsa mecburen standart hatta geçilecek. Hesaplı hattı seçmezseniz zararlı çıkabilirsiniz. Bu nedenle biz seni hesaplı hatta geçireceğiz' diyeceğiz. Bir hafta süre vererek hesaplı hattı istemeyenlere standart hatta geçiş imkânı da tanıyacağız" dedi.

haberx

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber