Yeni doğan ünitesinde ihmal iddiası

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 15 Temmuz 2009 12:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İkram TEKMANLI/ERZURUM, (DHA)

ERZURUM'da yaşayan 32 yaşındaki Nevin ile 37 yaşındaki Cüneyt Uzar çiftinin dünyaya gelen üçüncü çocuklarının Nenehatun Kadın Doğum Hastanesi yeni doğan ünitesindeki ihmal nedeniyle öldüğü iddia edildi. Cüneyt Uzar, ?Hiçbir gerekçe sunmadan ikinci gün taburcu ettikleri için bebek fazla yaşamadı ve öldü. Konuyu Sağlık İl Müdürlüğü'ne bildirdik. Sonuç alınmaması halinde Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağız? dedi.

İki çocuk annesi Nevin Uzar, üçüncü çocuğunu dünya getirmek için geçen 23 Haziran'da bir şarküteride çalışan eşi Cüneyt Uzar tarafından Nenehatun Kadın Doğum Hastanesi'ne götürüldü. İlk kontrollerin ardından normal doğum yapan anne Uzar, bir kız çocuğu dünyaya getirdi. İddiaya göre doktorlar, anne Nevin Uzar'a doğumun geç gerçekleştiğini ve bebeğin 1 hafta kuvözde kalması gerektiğini söyledi. Ancak kuvözde tedavi gören bebek ile annesi, doğumdan bir gün sonra, 24 Haziran'da taburcu edildi. Saat 16.00'da evlerine dönen aile bir süre sonra sağlık durumu kötüye giden bebeklerini sabah erkenden Sağlık Ocağı'na götürdü. Burada yapılan müdahaleye karşın Uzar ailesinin en minik üyesi kurtarılamadı ve öldü.

Kızlarının ihmal sonucu hayatını kaybettiğini ileri süren Uzar ailesi, olayla ilgili Sağlık Bakanlığı'na şikayette bulundu. Herhangi bir sosyal güvencesi olmadığını anlatan Cüneyt Uzar, çocuğun kuvözden erken çıkaran doktorların ihmali sonucu hayatını kaybettiğini öne sürdü. Doğum sonrası bebeğin anne karnında dışkısını yediği için kuvöze alındığını belirten Uzar, ?Eşime, bebeğin kuvözde bir hafta kalacağını ve bunun maliyetinin 2 bin lira olacağını söylediler. Ben de bu parayı ödeyecek durumda olmadığımı belirttim. Hastane başhekimi ile görüştükten sonra senet imzaladım. Ancak bir gün sonra kuvözden çıkarak tabucu ettikleri kızım, bir gün sonra öldü. Sağlık Bakanlığı'na şikayette bulunarak olayın araştırılmasını istedik. Gerekli inceleme yapılmaz ise Cumhuriyet Savcılığı'na doktorlar hakkında suç duyurusunda bulunacağım? diye konuştu.

Nene Hatun Kadın Doğum Hastanesi Başhekimliği yetkileri ise Sağlık İl Müdürlüğü'nce inceleme başlatıldığını ve soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber