Dumansız kabine sahası

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 19 Temmuz 2009 21:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sigarayı yasaklayan kanunun çıkması için kararlı bir mücadele veren, yakınındaki birçok ismi de tiryakilikten vazgeçiren Başbakan Erdoğan'ın kabinesinde de 'dumansız hava sahası' hakim. Cevdet Yılmaz ve Mustafa Demir de bakan olduktan sonra sigarayı bıraktı.

BEHÇET GÜNGÖR/ANKARA

Türkiye'yi 'Dumansız hava sahası' yapmak için kararlı bir mücadele veren Başbakan Recep Tayip Erdoğan kabinesinde de bunu sağladı. Bakanlar içinde en tiryaki olarak İçişleri Bakanı Beşir Atalay bilinirdi. Ancak Başbakan Erdoğan'ın bu konudaki kararlı duruşu Atalay'ı da ikna etti. Uzun yıllardır sigara tiryakisi olan İçişleri Bakanı Atalay, bundan 1 yıl önce sigarayı bıraktı.

YENİ BAKANLAR DA YASAĞA UYDU

Kabineye yeni giren Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz ile Bayındırlık Bakanı Mustafa Demir de sigarayı bıraktı. Uzun yıllar sigarayı bırakmak isteyen Yılmaz ve Demir kabineye girdikten sonra Başbakan Erdoğan'ın bu konudaki hassasiyetini de göz önüne alarak sigarayı bırakma kararı aldılar. Şu anda kabinede aktif sigara içicisi bakan bulunmuyor.

ERDOĞAN GÖRÜNCE AFFETMİYOR!

Kabinesini 'dumansız pava sahası'na dönüştüren Başbakan Erdoğan, bugüne kadar bakanlar dışında milletvekili, bürokrat, danışman ve çok sayıda vatandaşa da sigarayı bıraktırdı. Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala da Batman Valiliği sırasında Erdoğan'a verdiği söz üzerine sigarayı bırakmıştı. Başbakan Erdoğan, Malatya Milletvekili Öznur Çelik'e de sigarayı bıraktırmıştı. Başbakan Erdoğan, karşılaştığı birçok tiryaki vatandaşa yaptığı gibi Çalık'a sigarayı bıraktırdıktan sonra sigara paketine imza atıp almıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber