20 Temmuz 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2009 09:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Irak Başbakan Yardımcısı Rafi El İsavi ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

- İrlanda'nın Ankara Büyükelçisi Thomas Russel ile Bosna-Hersek'in Ankara Büyükelçisi Dragoljub Ljepoja, Cumhurbaşkanı Gül'e ayrı ayrı güven mektubu sunacaklar.

- Gül, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker ile Çankaya Köşkü'nde biraraya gelecek.

2- AK Parti MKYK, Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında genel merkezde toplanacak.

3- KKTC'de 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı, tören ve etkinliklerle kutlanıyor.

- Lefkoşa'da Dr. Fazıl Küçük Bulvarı'nda düzenlenecek geçit töreninde, Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Türk hükümeti adına Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek konuşacak.

- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın da katılacağı tören ve etkinlikler kapsamında Türk YıldızlarıGirne'de Akrotim gösterisi yapacak.

- Anadolu Ateşi, Lefkoşa'daki Atatürk Stadyumu'nda akşam dans gösterisi sunacak.

4- "Akdeniz İçin Ekonomik ve Mali Forum"...

- İtalya'nın Milano kentinde düzenlenen foruma, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ile TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da katılıyor.

5- "Ergenekon" soruşturması kapsamında hazırlanan ikinci iddianameyle haklarında dava açılan emekli orgeneraller Mehmet Şener Eruygur ve Hurşit Tolon'un da aralarında bulunduğu 56 sanığın yargılanmasına, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde başlanacak.

6- CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, İstanbul'da, "Kıbrıs" konulu basın toplantısı yapacak.

7- Denetime de standart geldi

- Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu, bakan Mehmet Şimşek'in oluruyla, vergi incelemeleri dahil tüm teftiş, inceleme ve soruşturmalar için "görev standartları" hazırlayarak, uygulamaya koydu.

- Yeni denetim standartlarından:"Denetimde adil, doğru, dürüst ve nazik olunacak.İmtiyazlı muamelede bulunulmayacak. Baskılardan etkilenilmeyecek,yönlendirmeye maruz kalınmayacak. Vergi incelemelerinde mükellefhaklarına saygı gösterilecek, hazineci yaklaşımdan kaçınılacak."

- Bakanlık Teftiş Kurulu Başkanvekili Yaraşlı:"Yönetimin bir fonksiyonu ve doğruluk, uygunluk, akılcılık sorgulaması olan denetim faaliyetinin bizzat etkinliğinin de sorgulanması gerekir."

8- Kadın çiftçiler, "Biz de varız" diyor.

- Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürü Taşan: "Tüm üyeleri kadın çiftçilerden oluşan 23 kooperatif var."

-"Proje destekleme çalışmalarında kadınların hazırladıkları projelere öncelik veriliyor."

- "2004 yılında başlattığımız 'kadın çiftçiler' yarışmasına ilk yıl bazı illerden katılımcı dahi olmadı. Bu yıl 2 bine yakın kadın çiftçi yarışmaya katıldı"

- "Son 5 yılda yürütülen çalışmalarda 1 milyon 642 bin kadın çiftçiye eğitim verildi"

9- Toprağın altındaki hazinelerimiz...

- Zonguldak Çaycuma'da "Karadeniz'in Efes'i" olarak adlandırılan Teion Antik Kenti'ndeki kazılar sürüyor.

- Samsun İkiztepe kazılarında elde edilen arkeolojik parçalar arasındaki en ilginç olanını ameliyatlı kafatasları oluşturuyor

- Vezirköprü'de Hititler'in kutsal kenti Nerik'in izleri aranıyor

- Nerik kazılarında ekibin en büyük sıkıntısı keneler. Ekip üyeleri keneleri vücutlarından uzak tutmak için koruyucu sprey kullanıyor.

10- Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Seyrantepe Spor Kompleksi ihalesi ve ondan sonraki aşamalar hakkında kamuoyunda oluşan tereddütleri gidermek üzere, inşaat alanında, Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat ile basın toplantısı düzenleyecek.

11- Profesyonel futbol liglerinde yer alan takımların yeni sezon hazırlıkları ve transfer çalışmaları sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber