YGS ve LYS taban puanları YÖK Genel Kurulu tarafından daha sonra karara bağlanacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2009 20:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA- Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) taban puanları YÖK Genel Kurulu tarafından daha sonra karara bağlanacak.

YÖK Genel Kurulu, 2010 yılında uygulamaya girecek yeni üniversiteye giriş sistemi ile ilgili detayları belirledi. Genel Kurul'dan sonra yapılan yazılı açıklamaya göre, birinci aşama olan YGS sonucuna göre; YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5, YGS-6 olmak üzere altı ayrı puan türü belirlenecek.

Yeni sistemde ikinci aşama olan LYS'nin Matematik-Fen (MF), Türkçe-Matematik (TM), Türkçe-Sosyal (TS) ve Dil puan türü gruplarının her birinde birden fazla puan türü olacak.

MF grubunda MF-1, MF-2, MF-3 ve MF -4; TM grubunda TM-1, TM-2 ve TM-3; TS grubunda TS-1, TS-2 puan türü bulunacak. Yabancı dil grubunda; DİL-1 ve DİL-2 puan türü olacak.

YGS ile LYS sınavlarının taban puanları ve sistemin gerek duyduğu diğer hususlar, YÖK Genel Kurulu tarafından daha sonra karara bağlanacak.

Ön lisans ve lisans puan türlerinin programlara göre dağılımları yarın Yükseköğretim Kurulu internet sayfasında açıklanacak.

Açıklamada kurul üyelerinden Prof. Dr. Fikret Şenses'in kararın bütününe yönelik karşı oy kullandığı; üyelerden Prof. Dr. Atilla Eriş, Prof. Dr. Ali Ekrem Özkul ve Prof. Dr. Necmi Yüzbaşıoğlu'nun ise kararın "Yerleştirme puanlarının hesaplanmasında Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanları, 0,15 katsayısı ile çarpılır." şeklindeki 3. maddesine karşı oy kullandıkları belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber