Nezarethanede polis silahıyla intihar iddiası

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Temmuz 2009 09:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in Karşıyaka ilçesi Gümüşpala Polis Karakolu'nda gözaltına alınarak nezarethaneye konulan bir kişinin, polisin silahını alarak intihar ettiği iddia edildi. İddiaya göre su istediği polisin belindeki tabancayı kapan zanlı, nezarethanede kafasına ateş ederek intihar etti.

İzmir'in Bayraklı ilçesinde av tüfeğiyle yaralama olayına karışan Abdurrahman Sözen (24), polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Olayla ilgili olarak ifadesi alınmak üzere Gümüşpala Polis Karakolu'na götürülen Sözen, burada gözaltına alınarak nezarethaneye konuldu. Olayın bundan sonra iddiaya göre şöyle gelişti: Zanlı Abdurrahman Sözen nezarethanede bulunduğu sırada görevli polis memurlarından kendisine su vermelerini istedi. Demir parmaklıklar arasından suyu vermek isteyen C.M. adlı polisin yakasına yapışan Sözen, bir eliyle de polisin belindeki silahı almayı başardı. Polisin silahıyla bir el havaya ateş eden Sözen, daha sonra silahı kafasına dayayarak tetiği çekti. Polis Merkezi'ne gelen sağlık ekipleri yaptıkları incelemede başından yaralanan zanlının hayatını kaybettiğini belirledi.

Poliste çeşitli suçlardan sabıka kaydı bulunduğu öğrenilen Sözen'in ölüm haberini alan yakınları karakolun önüne koştu. Karakol önünde herhangi bir olay yaşanmaması için bölgeye Çevik Kuvvet ekipleri sevk edildi. Çevik Kuvvet polisleri karakol önünde etten duvar ördü. Yakınları ise Sözen'in intihar edecek birisi olmadığını, polisler tarafından vurulduğunu iddia ettiler. Karakol önüne gelen yaklaşık 200 kişilik grup, Çevik Kuvvet ekipleri tarafından dağıtıldı.

Polis merkezine gelen savcı olayla ilgili incelemelerde bulundu. Sözen'in cesedi İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

ZANLININ GÖZALTINA ALINMASI

Üç yıllık evli ve 2 çocuk babası olan Abdurrahman Sözen'in karıştığı yaralama olayı, dün akşam saat 17.30 sıralarında Gümüşpala semti 7020 sokak üzerindeki dönerci dükkanında meydana geldi. İddiaya göre, Abdurrahman Sözen ve arkadaşı Y.A. (25), Mustafa B.'ye ait dönerci dükkanından para vermeden sürekli döner yiyordu. Dün akşam saatlerinde tekrar döner yemeye gelen Sözen ve Y.A., dükkan sahibi ile tartıştı. Tartışmanın kısa sürede kavgaya dönüşmesi üzerine Sözen yanında getirdiği av tüfeği ile işyeri sahibi Mustafa B.'yi sol bacağından vurdu. Olayın ardından Sözen ve Y.A. motosikletle kaçtı. Vatandaşların durumu polise bildirmesi üzerine ekipler zanlıların peşine düştü.

Arkadaşı Y.A. izini kaybettirirken, 7042 sokak numara 11'deki evine giren Sözen, polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Zanlı, ifadesi alınmak üzere ekip otosuna bindirilerek Gümüşpala Polis Merkezi'ne götürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber