Havalar nasıl olacak?

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 24 Temmuz 2009 09:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin batısına yarın aşırı sıcak hava dalgası geliyor. Hafta sonu Marmara ve Ege'de sıcaklık bazı kentlerde 40 dereceyi göreceğinden, sıcak hava dalgası geçene kadar güneşe çıkılmamalı. Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzey kentlerinde ise iki gün daha şiddetli yağmur olacak, su baskını riski sürüyor.

- Türkiye'nin beş büyük kent merkezinin hava koşulları şöyle: İstanbul, Ankara, İzmir boyunca hava güneşli, yarın bu yazın en sıcak günü olacak. Sıcaklık İstanbul'da 36, İzmir'de 40, Ankara'da 35 dereceye çıkacak. İstanbul ve İzmir'de rüzgar bugün de sert, Adana ise bulutlandı.

Marmara'da bugün poyraz sert, sıcaklık 35 dereceye yakın. Yarın ise güneşe çıkmamaya ve aşırı hareket etmemeye özen gösterilmeli. Sıcaklık gölgede Edirne ve Balıkesir'de 39, diğer kentlerde de 36-37 dereceye çıkacak. Pazar günü ise havanın daha rüzgarlı ve bulutlu olması bekleniyor.

İç Anadolu da sıcak hava dalgasından etkilenecek, sıcaklık bugün 30 derece civarında, hafta sonu ise batıda 35-36 dereceye kadar çıkacak. Sivas-Kayseri arasında bugün yağış olabilir.

Ege'liler dikkat; sıcak hava dalgası en fazla bu bölgeyi etkileyecek. Hafta sonu sıcaklık kıyılarda 40, Denizli, Aydın ve Manisa'da 42-43 dereceye kadar çıkacak. Sıcaklık ancak salı günü biraz düşecek.

Antalya merkez gölgede 40 derece, Akdeniz'in iç kesimlerinde nemin de düşük olması orman yangını riskini artırıyor. Kahramanmaraş, Gaziantep ve Diyarbakır boyunca bir ara kuvvetli sağanak yağmur olabilir.

Doğu Anadolu'da Erzincan, Erzurum, Kars, Ağrı arasında yaşayanlar dikkatli olmalı, iki gün kuvvetli yağmur bekleniyor. Yağış Malatya çevrelerinde de görülecek, bölgede rüzgarlar da sert.

Batı ve Orta Karadeniz artık güneşli, hafta sonu çok sıcak geçecek. Ancak Doğu Karadenizliler su baskınlarına karşı tedbirli olmaya devam etmeli. Yağışlar kesilmiyor, Trabzon, Rize, Artvin, Bayburt ve Gümüşhane boyunca 4 gün yağış var ve yarın yine çok kuvvetli yağabilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber