5 yıldızlı otellerde eğitim ne kadar doğru?

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 25 Temmuz 2009 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Umut ERDEM

TRT 5 yıldızlı eğitime gitti ?ucuz bulduk' savunması yaptı TRT'nin Antalya'da beş yıldızlı otellerde kurs ve seminerler için 487 bin lira harcaması, Meclis gündemine geldi. TRT yetkililerinin bu konudaki yorumu ise ?En son mayısta otelde eğitim düzenledik. Ölü sezon olduğu için fiyatlar ucuzdu, üç öğün yemek ve konaklamaya 35-40 lira verdik? şeklinde oldu.

ANTALYA'daki kurumun salonları yerine Belek'te beş yıldızlı otellerde kurs ve seminer düzenleyen TRT yönetimi, soru önergesine konu oldu. CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi vererek, 2009'da TRT'nin personeline yönelik kurs ve seminerlere yaptığı harcamaları sordu. Kart, TRT'nin kendi Eğitim Dairesi ve Antalya Lara'da da Eğitim ve Sosyal Tesisleri bulunduğunu anımsattı.

Arınç ise Kart'ın, ?Eğitim çalışmalarını TRT'nin boş ve uygun olan tesisleri yerine beş yıldızlı otellerde yapmasının doğru olup olmadığı? yönündeki sorusuna yanıt vermezken, eğitim amacıyla yapılan harcamaları açıkladı. Buna göre, 1 Ocak-31 Mayıs tarihleri arasında kurum merkezinde ve TRT Müdürlüklerinde 137 eğitim düzenlendi ve bunlara toplam 3750 kişi katıldı. Kurum dışı düzenlenen 21 eğitime 210 kişi, Ankara dışında ve otellerde düzenlenen 17 eğitime 589 kişi ve yurtdışında düzenlenen 5 eğitime ise 19 kişi katıldı. Toplamda 4 bin 568 kişinin yararlandığı 180 eğitime TRT, 487 bin 369 TL harcama yaptı.

Ölü sezonda gidildi

Maliyeti daha ucuza geldiği için Antalya'da beş yıldızlı otellerde eğitimleri düzenlediklerini belirten üst düzey TRT yetkilisi Hürriyet'e şöyle konuştu: ?TRT, 2009'u eğitim yılı kabul etti. Yeni kanallar açıldığından personelin yeniden gelişen yayıncılık şartlarına uyumluluğu için tüm personelin bir kere eğitimden geçirilmesi düşüncesiyle yola çıkıldı. TRT tarihinin en büyük eğitim performansı oldu. Yıl sonuna kadar 8 bin kişiye ulaşacağız. Tüm muhabirleri de yurtdışına eğitime göndermek istiyoruz. Her yurtdışı eğitimi bir üniversite gibidir. Beş yıldızlı otellere en son mayıs ayında gidildi. Antalya'daki otelde iki kere eğitim çalışması düzenlendi. Ölü sezon olduğu için fiyatlar ucuzdu, üç öğün yemek ve konaklama için 35-40 lira gibi bir para aldılar.?

Harcırahlarla ödendi

ANTALYA'da yapılan eğitim harcamaları için ekstra bir para gerekmediğini anlatan TRT yetkilileri, bunu şöyle açıkladı: ?Personelin şehir dışına çıktığında aldığı günlük harcırahtan karşılanıyor. Her personel, harcırahı ile bu masrafı ödüyor. Bunun kuruma bir maliyeti yok. Kendi tesislerimizde yaptığımız yemek ücretlerinden daha ucuza mal oluyor.

Kendi tesisimizin yakıtı, ısınması, temizlenmesi, yemek malzemesi daha pahalıya geliyor. Ankara'da da otellerde yaptık. O da çok ucuza mal oldu. TRT'nin iki eğitim salonu var. Onlar genelde dolu olduğu için TRT'ye en yakın otelde, çok makul fiyatlara yapıyoruz. İki salonun kapasitesi bazen yetersiz kalıyor. Bazen de çok farklı konularda eğitimler olduğu için daha fazla salona ihtiyaç oluyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber