SAT komandolarına tayin şoku!

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Temmuz 2009 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Deniz Kuvvetleri, aylardır Ergenekon operasyonlarıyla çalkalanıyor

Ergenekon operasyonları çerçevesinde hemen yanındaki arazide bol miktarda silah ve mühimmat bulunan İstanbul Poyrazköy'deki Sualtı Taarruz Komutanlığı'nda görevli SAT komandolarının büyük bölümünün tayini çıktı

DENİZ Kuvvetleri, aylardır Ergenekon operasyonlarıyla çalkalanıyor. Bahriyelilerin içindeki kimi odakların, darbeye zemin oluşturmaya çalıştıkları iddia ediliyor. İşte o iddialar, komuta kademesinin Deniz Kuvvetleri içinde çok geniş çapta bir operasyon yapmasına neden oldu. Poyrazköy'deki Kurtarma ve Sualtı Taarruz Komutanlığı adeta dağıtıldı. Personelinin yarıya yakının görev yeri değiştirildi.

Geçtiğimiz Cuma günü gerçekleşen tayinlerde en dikkat çekici isim Deniz Kurmay Kıdemli Albay Ali Türkşen... Türkşen halen Ergenekon kapsamında tutuklu olan Yarbay Ercan Kireçtepe'nin sınıf arkadaşı. Kireçtepe, Kardak'a çıkan timin komutanıydı. Üstelik o gün Ali Türkşen de yanındaydı. Kardak'a çıktığında üsteğmen olan Ali Türkşen'in yeni görev yeri İzmir Uzunada. Uzunada, denizciler arasında sürgün yeri olarak biliniyor. Türkşen hakkında, polise çok sayıda asılsız ihbar geldiği ve evinin arandığı da iddia ediliyor.

Komutanında tayini çıktı

Tayini çıkan bir başka önemli isim, Deniz Kıdemli Albay Kemal Kesen. O da SAT'ların eski komutanı. Cuma gününe kadar, Kurtarma ve Sualtı Komutanlığı Kurmay Başkanı olarak görev yapıyordu. Gölcük'e tayini çıktı.

Ergenekon olayı kendi komutanlığı döneminde patlak veren şu anki SAT Komutanı Kıdemli Albay Erhan Özalp'in görev yeri de Marmaris'teki Aksaz Deniz Üssü olarak belirlendi.

Tayinler bunlarla sınırlı değil. Kurtarma ve Sualtı Komutanlığı'nda aktif görevi bulunan yaklaşık 250-300 subay ve astsubayların neredeyse yarısının tayini çıktı. Üstelik Temmuz ayında. Oysa Deniz Kuvvetleri'nde tayinler, genellikle Nisan-Mayıs aylarında yapılıyor.

SAT'ları sarsan tayin furyası Poyrazköy'de komutanlığın yanındaki Bedrettin Dalan'ın İstek Vakfı'na ait arazide 3 ay önce Ergenekon soruşturması çerçevesinde yapılan kazılarla başladı. Kazılarda bol miktarda silah ve mühimmat bulundu. Ardından aralarında yarbay ve albayların da bulunduğu bazı denizci subaylar gözaltına alınıp tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber