Havalar nasıl olacak?

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 28 Temmuz 2009 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye'nin kuzeyinde sıcaklıklar düştü. Ege ve güneyde de biraz düşmesine rağmen iki gün daha yüksek değerlerde olacak. Perşembeden itibaren ise ülke genelinde ortalama değerlere inecek olsada, ağustos başında yeniden yükselecek. Bugün Doğu Karadeniz yağmurlu.

- İstanbul'da sıcaklık değişmiyor, 31 derece, iki gün hava az bulutlu, sonrasında ise daha bulutlu olacak. Ankara az bulutlu, sıcaklık 30 derece. İzmir'de sıcaklık 40 dereceden 35 dereceye iniyor ve rüzgarda sertleşti. Bursa açık, Adana ise çok sıcak 37 derece.

Marmara'da sıcaklıklar ortalama değerine indi, 29-34 derece arasında. Ara ara Karadeniz'den bulut gelsede, iki gün hava çoğunlukla güneşli olacak. Poyraz öğle saatlerinde sert, akşam ve geceleri ise zayıf esecek.

İç Anadolu'da sıcaklık yeniden 25-30 derece arasına indi. Bugün bölgede hava güneşli, Sivas daha bulutlu olabilir.

Ege'de hava yine çok sıcak, ancak hafta sonu 40 dereceyi aşan sıcaklık artık 35 dereceye geriledi ve rüzgarlarda oldukça sert esiyor. Perşembeden itibaren ise sıcaklıklar daha da düşerek, 30 derecelere inecek. Çeşme-Bodrum arasında poyraz bu hafta kuvvetli esecek.

Akdeniz'de sıcaklık bugün de çok yüksek, sonraki günlerde ise 2-3 derece düşecek. Bölgenin iç kesimlerinde hava kuru ve çok sıcak olduğundan orman yangını riski devam ediyor. Güneydoğu'da 40 derece sıcaklık var ama, o bölge için bu sıcaklık değeri yüksek değil, temmuz ortalamalarında, bugün Antalya 41 derece.

Doğu Anadolu'da rüzgar sert, Kars-Ağrı arasında yağmur var. Erzurum 26, Malatya, Elazığ 37 derece.

Karadeniz serinledi, yağmur Giresun- Artvin arasında görülecek, Rize ve Artvin çevresinde daha kuvvetli yağabilir. Su baskını ve toprak kayması tehlikesine dikkat edilmeli. Bolu, Zonguldak-Samsun boyunca ise güneş yeniden görülmeye başlıyor, iki gün hava daha açık.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber