Sigara yasağı Danıştay'a gidiyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Temmuz 2009 16:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kahveciler, Kıraathaneciler, Büfeciler Federasyonu, sigara içilmesinin yasaklanmasının ardından Danıştay Başkanlığı'na yürütmenin durdurulması için dava açmaya hazırlanıyor.

Kayseri Kahveciler Odası Başkanı Mustafa Atlı, 11 gün önce uygulanmaya başlanan yasa nedeniyle müşterilerinin yüzde 80 oranında azaldığını belirterek, bağlı oldukları Türkiye Kahveciler Kıraathaneciler Büfeciler Federasyonu'nun yürütmenin durdurulması için Danıştay'a başvuracağını belirtti.

Sigara yasağının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini ifade eden Atlı, kanunda düzenleme yapılmaması durumunda açlık grevine başlayacaklarını kaydetti.

Devlet desteğiyle kıraathanelerin sigara içilen ve içilmeyen bölümlere ayrılabileceğini vurgulayan Atlı, "Yasakla birlikte kahvehane, internet salonu, çay ocaklarında yüzde 80, 90 oranında iş kaybı görülmektedir. Federasyonumuz konuyu avukatlarla görüşerek en kısa zamanda yürütmenin durdurulmasına yönelik dava açılmasını uygun görmektedir. Yasaya esneklik kazandırılmalıdır, yoksa esnafımız Ramazan ayı içerisinde yoğun bir sıkıntıya girecektir.

Sigara yasağının da gelmesiyle birlikte vergilerimizi ödeyemez duruma düştük. Kahvehane önüne masa ve sandalye çıkarttığımız zaman zabıta ekipleriyle kaldırım işgalinden dolayı karşı karşıya kalıyoruz. Yasak Avrupa ülkelerinde gerekli esneklik sağlanarak uygulanıyor. Devletimiz bizlere uzun vadeli kredi desteği sağlarsa biz de kahvehanelerimizi uluslar arası standartlara kavuştururuz. Bu destekle iki bölümlü salonlar oluşturarak yasağı uygulayabiliriz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber