Başbakan Erdoğan'dan 15 yeni üniversite sözü

Haber Giriş : 08 Ocak 2005 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu yıl 15 üniversite açma planımız var" dedi. Rize'nin en büyük kaybının hidroelektrik santralleri olduğunu söyleyen Erdoğan, aslında bunun Karadeniz'in kaybı olduğunu kaydetti.

Rize Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği'nde işdamları ile biraraya gelen ve bölgenin sorunlarını dinleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, toplantıya katılanlarla görüş alış verişinde bulundu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, İstanbul Milletvekili Cengiz Kaptanoğlu, Rizeli işadamı Şadan Kalkavan, İTO Başkanı Mehmet Yıldırım ve Dernek Başkanı Orhan Keçeli'nin hazır bulunduğu toplantıda konuşan Erdoğan, "Bu yıl 15 üniversite açma planımız var. Bununla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı altyapı çalışmasını yürütüyor. Yıl ortasında bu 15 üniversiteyi ilan etmiş olacağız" dedi.

Konuşmasında, hidroelektrik santrallerinden de bahseden Erdoğan, "Rize'nin en büyük kaybı hidroelektrik santralleridir. Aslında bu Karadeniz'in de kaybıdır. Hidroelektrik santralleri konusunda çok ciddi kaybımız var. Hidroelektrik santrallerinin kaynağı boşu boşuna akıyor. Bu suyu enerjiye dönüştürmezsek, bunun hesabını Allah da millet de sorar. Şimdi siz, 'Efendim yani bu çevrecilerle ne yapacağız? Onlarla da mücadele edeceğiz' dersiniz. Sağ olsunlar bazen iş yaptırmamak için önümüze dikiliyor olabilirler. Bu bazen bürokrasi olur, basen Semraye Piyasası Kurulu, biz öncelikle yaptığımız işin doğru olup olmadığına bakacağız. Hizmeti engellemeye çalışanlar olabilir" şeklinde konuştu.

Toplantıda, kompas gübre tesislerinin açılması ve kullanımının yaygınlaşması konusunda da görüş bildiren Erdoğan, tesislerin açılması için gerekenin yapılacağını ve bölgede organik tarıma geçilebileceğini vurguladı. Erdoğan, kompas gübre ile çalışarak, Avrupa gübreden kurtulunabileceğini kaydetti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindekiler, daha sonra Rizeliler Derneği'nden ayrıldı.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber